Hlavní obsah

Na Jablonec si vyšlápl třetiligový tým, Ostrava remizovala

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce v úvodním utkání letní přípravy překvapivě prohráli s třetiligovým Žižkovem 1:2 a nevyšla jim premiéra pod novým trenérem Davidem Horejšem. Ostrava remizovala s polskou Niecieczou bez branek, Slovácko porazilo Liptovský Mikuláš 2:1, naopak Pardubice podlehly německému Fürthu 0:1. V souboji dvou českých prvoligových celků přestřílela Mladá Boleslav Teplice 3:2 a Liberec deklasoval třetiligové Ústí nad Labem 8:1.

Foto: Michal Vele (FK Jablonec)

Kouč David Horejš na tréninku Jablonce. Ilustrační foto.

Článek

Jablonec sice vedl po Martincově hlavičce po rohu, ale pražský celek, který v uplynulé sezoně sestoupil do třetí ligy, skóre otočil. "Ukázalo nám to, že musíme na určitých věcech pracovat dál. Mrzí mě inkasované branky, které byly hodně laciné," řekl pro klubovou televizi Horejš.

Jeho bývalý celek z Českých Budějovic naopak porazil v premiéře pod novým trenérem Jozefem Weberem druholigovou Duklu Praha 3:1. "Avizovali jsme, že dostanou příležitost noví a mladší hráči, které jsem chtěl vidět. Nevyšel nám vstup ani do jednoho poločasu. Na druhou stranu jsem potěšený ze všech tří střelců včetně mladého stopera Čoudka. U kluků byla ohromná touha po vítězství a nabuzenost," pochvaloval si pro klubový web Weber.

Ostrava v přípravě podruhé za sebou remizovala, polskému soupeři, který spadl do druhé ligy, gól nedala. Za Termalicu nastoupili i čeští hráči Poznar s Hubínkem či bývalý útočník pražské Slavie Mešanovič, mužstvo vede kouč Látal.

"Projevuje se náš týdenní blok, který byl hodně zaměřen na kondici. Neprosazovali jsme se tolik jako v prvních dvou zápasech. Narazili jsme na soupeře, který nás moc do šancí nepouštěl," uvedl pro klubovou televizi trenér Baníku Pavel Vrba.

Slovácko porazilo Liptovský Mikuláš díky gólu Daníčka, který v 77. minutě skóroval z dorážky po neproměněné penaltě. Vítěz domácího poháru a čtvrtý tým uplynulé ligové sezony vyhrál i třetí zápas letní přípravy.

Liberec deklasoval osmi brankami Ústí nad Labem, které v jarní části sestoupilo do třetí ligy. Slovan dal pět gólů v prvním poločase, hattrick v úvodním dějství zaznamenal Frýdek. "Jsme na konci třetího týdne přípravy, únava byla nejvyšší. I z tohoto důvodu, aniž bych chtěl snižovat kvality soupeře, jsme měli asi slabšího protivníka. Ústí je na počátku, má nové mužstvo. Výsledek určitě nijak nepřeceňujeme," řekl trenér Slovanu Luboš Kozel.

Bohemians 1905 porazili Cracovii Krakov 2:1. Devátý tým uplynulé sezony polské ligy sice v Humpolci vedl, ale Pražané brankami Kovaříka a Koubka otočili stav. Nováček nejvyšší soutěže Brno remizovalo se Slovanem Bratislava 2:2. Za slovenského šampiona, který nastoupil ke generálce na vstup do kvalifikace Ligy mistrů, se trefili bývalí hráči z české ligy Ramírez a Zmrhal.

"Odřekla nám Trnava, ale o to jsme raději, že jsme hráli se Slovanem. Udělali jsme jim generálku před pohárem, nastoupili v plné sestavě. Odehráli jsme dobrý zápas a myslím, že i pro oko diváka to bylo zajímavé utkání," řekl brněnský asistent trenéra Jozef Dojčan.

Teplice v Mladé Boleslavi dvakrát vedly, ale domácí favorit ještě do pauzy pokaždé dokázal srovnat z penalty. Po změně stran otočil stav kanonýr Škoda. Pardubice prohrály jediným gólem s Fürthem, který v uplynulé sezoně sestoupil z německé ligy.

Hradec Králové naopak porazil druholigový Varnsdorf 3:1. "Jsem rád, že jsme takové utkání sehráli. Byl to velmi dobrý soupeř, před pár dny porazil Teplice a vůbec se nedivím proč. Je to velmi kousavé mužstvo," uvedl královéhradecký trenér Miroslav Koubek.

Zlín zvítězil 2:0 v Karviné, která sestoupila z nejvyšší soutěže. Po změně stran skórovali oba stopeři Procházka se Simerským. "Dnes rozhodly standardky, které nám vyšly, Karviné ne. Šance byly na obou stranách. Ještě to úplně neladí," řekl zlínský trenér Jan Jelínek.

Olomouc odehrála dva zápasy. Nejprve papírově slabší sestava dopoledne remizovala bez branek s druholigovým Prostějovem a silnější mužstvo odpoledne podlehlo Žilině 1:3. Hanáci vedli, ale slovenský soupeř v závěru otočil stav.

"Utkání se nám nevyvedlo výsledkově, z herního hlediska to ale byl z těch tří asi nejkvalitnější zápas. Spělo to k výsledku 1:1, místo toho je to během dvou minut 1:3. To jsou věci, které si na úrovni ligového fotbalu nemůžete dovolit," uvedl trenér Sigmy Václav Jílek.

K přípravnému utkání dnes nastoupilo 13 z 16 ligových týmů. Nehrály pouze tři nejlepší české celky - mistrovská Plzeň a pražské kluby Slavia se Spartou

Přípravná fotbalová utkání:
Baník Ostrava - Termalica Nieciecza 0:0
Sestava Ostravy:
I. poločas: Laštůvka - Lischka, Pokorný, Frydrych - Ndefe, Takács, Budínský, Kaloč, Fleišman - Almási, Tijani.
II. poločas: Hrubý - M. Jaroň, Pojezný, Chlumecký, Šehič - P. Jaroň, Kaloč, Boula, Kuzmanovič, Buchta - Smékal. Trenér: Vrba.
Sigma Olomouc - Prostějov 0:0
Sestava Olomouce: Digaňa (46. Stoppen) - Hadaš, Slavíček, Poulolo, Vepřek - Matoušek (59. Uriča), Slaměna, Spáčil, Langer, Šíp - Zifčák (59. Zlatohlávek). Trenér: Jílek.
Sigma Olomouc - Prostějov 0:0
Sestava Olomouce: Digaňa (46. Stoppen) - Hadaš, Slavíček, Poulolo, Vepřek - Matoušek (59. Uriča), Slaměna, Spáčil, Langer, Šíp - Zifčák (59. Zlatohlávek). Trenér: Jílek.
FK Jablonec - Viktoria Žižkov 1:2 (1:1)
Branky: 19. Martinec - 27. Klusák, 57. Batioja.
Sestava Jablonce:
I. poločas: Brendieck - Haitl, Martinec, Kubista, Krob - Považanec, Houska - Černák, Smejkal (35. Šulc), Ritter - Chramosta (35. Ikaunieks).
II. poločas: Richter - Surzyn, Martinec, Kubista, Polidar - Hübschman - Pleštil, Šulc, Kadlec, Černák - Ikaunieks (70. Gluščevič). Trenér: Horejš.
Slovan Liberec - Ústí nad Labem 8:1 (5:1)
Branky: 4., 18. a 45.+2 Frýdek, 60. a 68. Kozák, 17. Matoušek, 38. Ghali, 55. Mara - 16. Černý.
Sestava Liberce:
I. poločas: Stejskal - Kytka, Prebsl, Lehoczki, Mikula - Michal, Červ - Ghali, Frýdek, Matoušek - Rondič.
II. poločas: Pešl - Kytka (62. Fukala), Gebre Selassie, Lehoczki, Purzitidis - Varfolomejev, Doumbia, Mara - Višinský, Rabušic, Kozák. Trenér: Kozel.
1. FC Slovácko - Liptovský Mikuláš 2:1 (1:1)
Branky: 16. Vecheta, 77. Daníček - 24. Popovič.
Sestava Slovácka:
I. poločas: Fryšták - Kalabiška, Hofmann, Kadlec, Sinjavskij - Petržela, Trávník, Havlík, Polášek, Brandner - Vecheta.
II. poločas: Fryšták - Šimko, Daníček, Šuvalija, Kalabiška - Šašinka, Ljovin, Kohút, Aldin, Juroška - Vecheta. Trenér: Svědík.
FK Mladá Boleslav - FK Teplice 3:2 (2:2)
Branky: 14. Matějovský z pen., 38. Ladra z pen., 67. Škoda - 12. Hyčka, 24. Čerepkai.
Sestavy:
M. Boleslav:
I. poločas: Šeda - Pech, Suchý, Donát, Rolinek - Fulnek, Stránský, Mašek, Vaníček - Matějovský - Ladra.
II. poločas: Polaček - Látal, Šimek, Jahič, Karafiát - Skalák (67. Pech), Dancák, Darmovzal, Preisler - Škoda, Krobot. Trenér: Hoftych.
Teplice: Mucha - Vondrášek (67. Chaloupek), Dramé, Knapík (46. Kučera) - Urbanec, Mareček (67. Jukl), Křišťan (67. Čičovský), Hyčka (67. Kodad) - Trubač - Vachoušek (67. Hora), Čerepkai (67. Procházka). Trenér: Jarošík.
FC Hradec Králové - Varnsdorf 3:1 (1:0)
Branky: 38. Rada z pen., 58. Čech, 89. Rybička - 49. Dordič z pen.
Sestava Hradce:
I. poločas: Vízek - Harazim, Kodeš, Kutík - Gabriel, Rada, Smrž, Hájek - Prekop, Vašulín, Vlkanova.
II. poločas: Bajza - Klíma, Kosař, Čech - Jurčenko, Doležal, Kučera, Novotný - Rybička, Firbacher, Kubala. Trenér: Koubek.
Dynamo České Budějovice - Dukla Praha 3:1 (1:1)
Branky: 18. Hais, 82. Čoudek, 89. Matoušek - 2. Buchvaldek.
Karviná - Trinity Zlín 0:2 (0:0)
Branky: 60. Procházka, 78. Simerský.
FK Pardubice - Fürth 0:1 (0:0)
Branka: 48. Sieb.
Sestava Pardubic:
I. poločas: Markovič - Rosa, Vlček, Toml, Kurka - Solil, Hlavatý - Mareš, Sychra, Helešic - Černý.
II. poločas: Budinský - Halász, Vlček, Hanč, Rosa - Vacek, Tischler - Mareš (72. Sychra), Chvěja, Helešic (59. I Sang-hjok) - Huf. Trenér: Novotný.
Bohemians Praha 1905 - Cracovia Krakov 2:1 (1:1)
Branky: 45.+1 Kovařík, 77. Koubek - 26. Rakoczy.
Sestava Bohemians:
I. poločas. Valeš - Kadlec, Křapka, Hůlka - Dostál, Jánoš, Petrák, Kovařík - Beran - Mužík, Puškáč.
II. poločas: Bačkovský - Köstl, Krch, Vala - Bartek, Jindřišek, Nový, Vilotič - Novák, Koubek, Zeman (66. Vrána). Trenér: Veselý.
Zbrojovka Brno - Slovan Bratislava 2:2 (1:1)
Branky: 37. Hladík z pen., 57. Alli - 34. Ramírez, 82. Zmrhal.
Sestava Brna: Berkovec - Endl (46. Hlavica), Šural, Divíšek (46. Falta) - Matejov, Texl (46. Ševčík), Blecha (46. Jambor), Granečný - Přichystal (46. Fousek), Hladík (46. Řezníček), Alli (61. Nečas). Trenér: Dostálek.

Reklama

Související témata: