Hlavní obsah

Záchranářská bitva se zamotala! Zlín utrpěl těžký debakl. Baník si poradil s Hradcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupina o udržení české nejvyšší fotbalové soutěže se pořádně zamotává. Důležité tři body si připsali hráči Pardubic, kteří udělali obrovský krok k záchraně a porazili beznadějně poslední Karvinou 2:0. Nečekanou demolici rozjeli pražští Bohemians, jenž díky čtyřem brankám z prvního poločasu porazili Zlín poměrem 4:1. Vyrovnaná bitva se odehrála mezi Teplicemi a Jabloncem. O jedinou branku se nakonec postaral jablonecký Vojtěch Kubista, který svůj celek udržel před barážovými místy. V jediném sobotním souboji ve skupině o titul uspěl Baník Ostrava, který zdolal hradecké Votroky 3:1.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Filip Kaloč z Ostravy a Filip Novotný z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Pardubic potvrdili roli jasného favorita a na domácím stadionu dokázali porazit poslední Karvinou poměrem 2:0. Domácí si oba zásahy schovali do závěru prvního poločasu, kdy soupeř inkasoval i červenou kartu po faulu Lukáše Bartošáka. Ve druhém dějství se diváci žádné další branky již nedočkali, Pardubice tak získaly důležité tři body.

Tříbodovou kořist počítají také hráči Bohemians. Pražský celek se v duelu proti Zlínu prosadil během prvního poločasu hned čtyřikrát, čímž rozhodl o osudu zápasu. Ševci sice reagovali jediným zásahem, na zisk bodů to ale stačit nemohlo. Bohemians se i po výhře nadále nacházejí na barážové pozici.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva David Doležal z Hradce Králové a Petr Jaroň z Ostravy.

Jediná branka byla k vidění v souboji Teplic proti Jablonci. Po necelé třetině utkání se o ní postaral jablonecký Vojtěch Kubista. Domácí se sice v zápase dostali do řady vyložených šancí, přesto si na brankáře Jana Hanuše ani jednou nepřišli. Tepličtí tak přišli o důležité body a společně s Bohemians se nacházejí na barážové pozici.

Během sobotního hracího dne byl na programu i jediný zápas ve skupině o titul. V něm se povedlo uspět domácímu Baníku Ostrava, který sice proti Hradci Králově po sedmi minutách hry prohrával, přesto dokázal otočit na konečných 3:1. O závěrečné branky se postaral kanonýr Ladislav Almási.

Program nadstavby fotbalové ligy
Pátek
Finále skupiny o umístění - 1. zápas:
Olomouc - Mladá Boleslav 1:1
Sobota
Skupina o titul - 3. kolo:
Ostrava - Hradec Králové 3:1
Branky: 24. Takács, 67. a 87. Almási - 7. Vlkanova
Skupina o záchranu - 3. kolo:
Teplice - Jablonec 0:1
Branka: 28. Kubista
Pardubice - Karviná 2:0
Branky: 33. Čihák, 41. Čelůstka
Zlín - Bohemians 1:4
Branky: 30. Dramé - 12. Hronek, 21. Chramosta, 27. Vraštil (vlastní), 39. Květ
Neděle
Skupina o titul - 3. kolo:
16:00 Plzeň - Sparta
19:00 Slavia - Slovácko

Reklama

Související témata: