Hlavní obsah

Zájem Slavie o Filu a Juráska? Trenér Jarolím věří, že zůstanou v Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přelomu roku zacílila fotbalová Slavia na dva mladé hráče Mladé Boleslavi, mistrovský celek zaujali křídelní univerzál David Jurásek a talentovaný útočník Daniel Fila. Jednání o jejich příchodu do Edenu ale ke shodě nedospěla. Je těžké říct, zda se rokování ještě během zimního přestupního období zintenzivní. „Myslím, že mají nastavenou hlavu tak, že tady zůstávají,“ říká pro Sport.cz boleslavský trenér Karel Jarolím.

Foto: FK Mladá Boleslav

Útočník Mladé Boleslavi Daniel Fila (v modrém) v rámci zimní Tipsport ligy.

Článek

Davida Juráska a Daniela Filu mnohé spojuje. Oba v minulosti působili v Brně, přišli do Mladé Boleslavi minulý rok v létě, patří do kádru české jednadvacítky a také shodně upoutali Slavii.

V Edenu řeší pozici levého obránce. Jan Bořil zůstává kvůli zdravotním problémům mimo, Oscar Dorley je kvůli zkratu a vyloučení v posledním podzimním kole v Ostravě v trestu na první tři jarní kola a navíc se hovoří o tom, že se Liberijec líbí tureckému Trabzonsporu. Proto zájem o Juráska.

O Filu červenobílí stáli už v létě, jenže největší úsilí v jeho případě vyvinula Boleslav, která měla z kasy vytáhnout až sedmnáct milionů korun, aby ho z Brna vykoupila. „Sešívaní" v zimě přišli o svého vrchního útočníka Jana Kuchtu, jenž přestoupil do Lokomotivu Moskva. A ačkoliv nouzí na citlivé pozici netrpí, porozhlížejí se po případných posilách.

Co na to Boleslav? „Myslím, že oba mají nastavenou hlavu tak, že tady zůstávají. Věřím, že je to pro nás i pro ně dobře. Musejí ještě udělat kus práce, ale jsou na dobré cestě," míní trenér Středočechů Karel Jarolím. „Jurásek sem přišel z druhé ligy z Prostějova, prakticky nikdo o něm nevěděl a za půl roku o něj má zájem Slavia, to je dobrá vizitka celého klubu," pochvaluje si bývalý reprezentační kouč.

Jurásek dorazil do města automobilů jako křídelní hráč, Jarolím ho předělal na levého obránce. Jednadvacetiletému borci tahle pozice sedla, v lize nastoupil do patnácti zápasů, vstřelil jednu branku, trefil se i v pohárových utkáních proti Vyšehradu a Plzni. „Myslím, že je to pro něj dobrá pozice. Řekl bych, že je vnímavý. Pracuje na sobě, to je důležité," pozoruje Jarolím.

Foto: FK Mladá Boleslav

Obránce Mladé Boleslavi David Jurásek.

Fila je o dva roky mladší, v novém působišti se adaptoval trochu složitěji. Vstřebával posun na vyšší level. „Věřím, že je to teď u něj lepší než třeba v létě. Mohl mít pocit, že sem přijde a bude to mít jako na talíři, ale takhle to nefunguje," vypráví náročný trenér.

„Je to takové děťátko. Ale zakousl se a doufám, že se to na hřišti projeví. Problémy s ním nebyly, to ne. Ale musí se rvát. Musíme on i já mít pocit, že si místo zaslouží se vším všudy," dodává velitel boleslavské lavičky.

V lize naskočil Fila do všech devatenácti utkání, byť většinou jako střídající hráč. Skóroval čtyřikrát, prosadil se i v pohárovém duelu v Opavě. Velkou konkurenci má ve zkušeném kanonýrovi Milanu Škodovi. „Milan je komunikativní. Myslím, že se k Danovi chová dobře stejně jako k dalším mladým hráčům. Dan by měl mít otevřené oči, je to pro něj obrovská škola," soudí Jarolím.

Reklama

Související témata: