Hlavní obsah

Záložník Čermák po šesti letech skončil v Plzni a posílil Dunajskou Stredu

Záložník Aleš Čermák po šesti letech skončil v Plzni a jak volný hráč odešel do Dunajské Stredy, kterou vede bývalý trenér Viktorie Adrian Guľa. Oba fotbalové kluby o tom informovaly na svých webových stránkách. Osmadvacetiletý Čermák s DAC podepsal dvouletou smlouvu s opcí na další rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Čermák se na archivním snímku v dresu Plzně raduje po trefě do sítě Jablonce.

Článek

Čermák přišel do Plzně v létě 2017 z pražské Sparty a se Západočechy získal dva tituly. V jarní části minulé sezony hostoval v Bohemians 1905, kde vinou zranění zasáhl pouze do pěti ligových zápasů a vstřelil dva góly. Bývalý kapitán reprezentace do 21 let v nejvyšší soutěži zaznamenal ve 190 utkáních 33 gólů a 23 asistencí. Působil také v Hradci Králové a Mladé Boleslavi, nyní ho čeká premiérové zahraniční angažmá.

"V osobě Aleše Čermáka k nám přichází fotbalista s bohatými zkušenostmi z kvalitní české ligy i mezinárodních pohárů včetně skupinové fáze Ligy mistrů. V minulosti spolupracoval s trenérem Adrianem Guľou, který dobře zná jeho schopnosti. Jsem přesvědčený, že svou vítěznou mentalitou přispěje k dalšímu zkvalitnění naší ofenzivní fáze," uvedl sportovní ředitel slovenského klubu Jan Van Daele.

Dunajská Streda minulý týden získala z Plzně obránce Filipa Kašu a záložníka Miroslava Káčera, jenž už v DAC rok hostoval. Guľa všechny tři hráče vedl během angažmá ve Viktorii od ledna 2020 do května 2021.

Reklama

Související témata: