Hlavní obsah

Záložník Darmovzal přestoupil z Mladé Boleslavi do Pardubic

Aktualizováno

Fotbalista Denis Darmovzal přestoupil z Mladé Boleslavi do Pardubic, kde hostoval od ledna. Východočeský klub podle svého webu využil opci a s dvaadvacetiletým záložníkem podepsal tříletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Denis Darmovzal z Pardubic během jarního utkání nadstavby ligy proti Zlínu.

Článek

Darmovzal přišel do Pardubic původně na rok a půl dlouhé hostování s opcí. Jarními výkony pomohl Východočechům k setrvání v první lize, kterou si vybojovali v baráži s Příbramí. "Jsem neskutečně rád za důvěru. Moc jsem si přál, aby vedení klubu opci uplatnilo. Určitě bych se chtěl vyhnout bojům o záchranu, toho jsme si užili v minulé sezoně dost. Pochopitelně bychom chtěli hrát pohledný fotbal a dělat radost fanouškům tím, že budeme vyhrávat," uvedl někdejší hráč Opavy a Mladé Boleslavi.

V nejvyšší soutěži Darmovzal debutoval právě proti Pardubicím v listopadu 2020 v dresu Opavy, kterou tehdy vedl současný trenér Východočechů Radoslav Kováč. V první lize dosud odehrál 24 zápasů a vstřelil dvě branky.

Karviná získala slovenského obránce Čurmu

Další posilou prvoligového nováčka Karviné je slovenský fotbalista Matej Čurma. Sedmadvacetiletý pravý obránce přišel do klubu z Trnavy po vypršení smlouvy. Karviná o tom informovala na svém webu.

Ve slovenské lize Čurma odehrál za Spartak a Ružomberok 114 zápasů a dal jeden gól.

V Karviné se sejde s krajanem útočníkem Matejem Frankem, který před týdnem přestoupil z Banské Bystrice.

Během letní přestávky už slezský celek získal také útočníka Martina Doležala, kapverdského křídelníka Papalélého, záložníky Sebastiana Boháče a Lukáše Budínského.

Reklama

Související témata: