Hlavní obsah

Příbram - Plzeň 1:1Západočechy na půdě nováčka obral host ze Slavie, ztráta na lídra se však zmenšila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Pačinda 0 : 1
37. Matoušek 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Plzně pouze remizovali v nedělním utkání 29. kola fotbalové ligy na půdě Příbrami 1:1. Vedli sice gólem Pačindy, Středočeši však bleskově kontrovali útočníkem Matouškem, který je u Litavky na hostování ze Slavie. I tak viktoriáni stáhli manko na vedoucí Slavii na 4 body a navýšili náskok na třetí Spartu na 11 bodů. Červenobílí totiž padli ve Zlíně a letenští doma se zachraňující se Karvinou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba se vítězství svého týmu v Příbrami nedočkal

Článek

Nebyla to strhující podávaná. I kvůli terénu, na kterém každou chvíli aktéři podkluzovali nebo jim odskočil míč. Nebezpečnější v prvním poločase byli přece jen o něco hosté. Nejprve Řezníkovu gólovou přihrávku ze strany nechtěně zastavil Chorý, vzápětí pálil Pačinda.

Středočeši, spoléhající se na brejky, zahrozili poprvé v 23. minutě. Rychlou akci potáhl hbitý Matoušek, přihrál Květovi, jehož ránu z hranice šestnáctky srazil ve skluzu Hubník. Na opačné straně střílel z otočky Pačinda, Kočí ale neměl problém balon zkrotit.

Gól Pačindy nestačil

Slovenský záložník se však do třetice dočkal, po půlhodině dorazil zblízka vyraženou střelu Limberského. Gól muselo posvětit videorozhodčí, střet Chorého na polovině hřiště ale jako nedovolený neposoudil.

Viktoráni se ovšem z vedení dlouho neradovali, po chybné přihrávce Pačindy a následném brejku vyrovnal Matoušek. Obrat mohl dokonat v 47. minutě Soldát, který po rohovém kopu zblízka hlavou těsně minul branku.

Parádní výkon Matouška

Vzápětí se přes dva protihráče prodral do šestnáctky výtečný Matoušek, zpětnou přihrávku na osamoceného spoluhráče v poslední chvíli zblokoval Limberský. Plzeň se po přestávce nemohla dostat do hry, její veškerá invence dlouhý čas končila dvacet metrů před brankou Příbrami.

O zakončení se pokusil až v 75. minutě Kovařík, levačkou ale přestřelil. V 86. mohl rozhodnout Kovařík, který postupoval sám na Kočího. Ten však domácím výtečným zákrokem zachránil bod.

29. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Viktoria Plzeň 1:1 (1:1)
Branky: 37. Matoušek - 31. Pačinda. Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Myška - Lerch (video). ŽK: Kayamba, Řezník (oba Plzeň).
Příbram: Kočí - Nový, Chaluš, Tregler, Antwi - Soldát, Květ - Mingazov (85. Keita), Rezek, Matoušek (82. Voltr) - Polidar (72. Jablonský). Trenér: Nádvorník.
Plzeň: Hruška - Řezník, Brabec, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kayamba (60. Kovařík), Pačinda (81. Ekpai), Kopic - Chorý (67. Bakoš). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: