Hlavní obsah

Zápas jara v Teplicích? Pro nás je zápasem jara už každé utkání, říká karvinský Čmelík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Fotbalisté Karviné ve druhém jarním kole doma proti Jablonci nenavázali na nečekané vítězství nad mistrovskou Slavií Praha (1:0) a doma s Jabloncem pouze remizovali 1:1. V součtu s nečekanou sobotní výhrou Teplic na hřišti Baníku Ostrava (4:2), se jejich ztráta na posledním místě zvýšila na osm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Čmelík z Karviné během utkání na Spartě.

Článek

„Výhru Teplic jsme neřešili. My především musíme vyhrávat své zápasy. Když to dokážeme, nemusí nás zajímat, co se děje před námi, protože předeženeme nejen Teplice, ale i další týmy," řekl slovenský záložník Lukáš Čmelík.

Proti Jablonci se to ale Karvinským nepovedlo. Přestože po gólu z pokutového kopu, který zařídil i proměnil Čmelík, vedli. „Byl to bojovný zápas z obou stran. V prvním poločase byl Jablonec o kousek lepší. My jsme dobře vstoupili do druhé půle, proměnil jsem penaltu. Ale na konci jsme to zase neudrželi, ztratili jsme cenné dva body," přemítal Čmelík.

Právě nezvládnuté závěry zápasů Karvinské na podzim připravily o spoustu bodů. Vrací se tým Bohumila Páníka do zajetých kolejí? „Věřím, že ne! Na Slavii jsme v závěru byli také pod velkým tlakem a zvládli jsme to. Věřil jsem, že to i teď udržíme. Jablonec stupňoval tlak, a nakonec rozhodl jeden prohraný hlavičkový souboj. Míč vypadl k Pilařovi, který to levačkou trefil dobře," krčil rameny slovenský fotbalista.

Díky nečekanému tříbodovému zisku na hřišti obhájců trofeje (1:0), si po dvou odehraných jarních kolech Karvinští do tabulky připsali další čtyři body. A před sebou mají klíčový zápas jara, jak to po sobotním vítězství v Ostravě nazval teplický útočník Václav Sejk. „Pro nás je zápasem jara už každé utkání," pousmál se Čmelík. „Potřebujeme v každém získat co nejvíce bodů. Do Teplic pojedeme vyhrát," zdůraznil.

Přestože zisk čtyř bodů ze dvou utkání karvinskou situaci nevylepšil, věří Čmelík, že se Slezané zachrání. „Za celý podzim jsme získali pět bodů, teď máme za dva zápasy čtyři. Jsem přesvědčený, že další budeme sbírat," řekl.

„Tenhle tým se mi líbí více než ten podzimní. Cítím velké odhodlání ligu v Karviné udržet. Cítím od každého v kabině, že chce bodovat, vyhrát. Získali jsme výborné posily, minule byli tři v sestavě kola. Pavol Bajza nás podržel v obou zápasech. Určitě nám pomáhají a ještě pomůžou. Věřím tomu, že to ještě zamotáme," uvedl Čmelík.

Reklama

Související témata: