Hlavní obsah

Zápas o život Zbrojovka nezvládla. Byli jsme jak banda žebráků, láteří záložník Reiter

Brno

Ještě se neutopili, ale jsou už namočení až po uši. Brněnští fotbalisté nevyslyšeli jednoznačný imperativ svých fanoušků, kteří jim na prázdných tribunách zanechali nápis, že musí zvítězit za každou cenu. V záchranářské bitvě s Teplicemi jen remizovali 0:0, přestože hráli celou druhou půli po vyloučení stopera Gabriela přesilovku. Na nesestupovou příčku ztrácejí v ligové tabulce dál čtyři body.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Antonín Růsek z Brna a Robert Jukl z Teplic

Článek

„Počínali jsme si jak banda žebráků. Jde nám o život, a my jsme si po přestávce nevytvořili jedinou tutovku. Nemůžeme se na sebe ani podívat do zrcadla," láteří naštvaný záložník Zbrojovky Rudolf Reiter. „Mladá Boleslav i Zlín padly doma, ale my toho nejsme schopni využít. Teď už to budeme mít strašně těžké," uvědomuje si.

Zbraně však rozhodně neskládá. „Kdybych nevěřil, že se ještě můžeme udržet, tak bych se mohl sbalit a jít pryč. Jenže musíme rozhodně zlepšit přístup. Je to v našich hlavách. Ve zbývajících pěti zápasech to bude chtít nechat na hřišti úplně všechno. A pokud podáme výkony na úplné hranici našich možností, a přesto sestoupíme, tak si potom můžeme říct, že je to zasloužené," přemítá.

Reiter v této chvíli neřeší, že není kmenovým hráčem Zbrojovky. V Brně hostuje z ostravského Baníku. „Samozřejmě že mně ani tak není vůbec jedno, jak sezona pro mužstvo dopadne. Nechci být pochopitelně podepsaný pod sestupem. Jenže my měli pro záchranu udělat doteď daleko víc," má jasno.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Brna Richard Dostálek v duelu s Teplicemi.

Obrovské zklamání z porážky se Severočechy netají také brněnský kouč Richard Dostálek. „Doma se nám prostě celou sezonu vyhrávat nedaří, a já si marně lámu hlavu, proč tomu tak je. Tentokrát se nám nepovedlo vstřelit vítěznou branku ani za situace, kdy jsme měli víc než poločas výhodu jednoho muže v poli. Nebyli jsme bohužel moc odvážní, málo jsme se tlačili před soupeřovu bránu. A nezvládali jsme situace jeden na jednoho," vypočítává hlavní nedostatky při překonávání soupeřovy defenzívy.

Připouští, že jeho svěřencům svazovala nohy nervozita vyplývající z důležitosti střetnutí. „Proto zřejmě tolik nepřesných přihrávek, byť některé šly i na vrub hrbolatého terénu," myslí si Dostálek.

Trenér Zbrojovky dobře ví, jak moc si jeho tým cestu za záchranou zkomplikoval. „Plichta s Teplicemi nám hodně ublížila. Musíme ovšem zůstat pozitivní, byť nebude samozřejmě jednoduché připravit mužstvo na další náročné utkání na Baníku. Pokusíme se ho ale odehrát tak, abychom měli i po příštím ligovém kole ještě šanci se z nezáviděníhodné situace dostat," předsevzal si.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice