Hlavní obsah

Zářez? Tak se asi v Příbrami hraje, čertil se znojemský gólman Hrubý

Příbram

Víc než devadesát minut držel znojemský gólman Vlastimil Hrubý (29) příbramskou ofenzívu na uzdě. Ve čtvrté minutě nastavení inkasoval, možná to byl i vlastní gól. Zasáhnout nemohl. Atakoval ho jeho příbramský protějšek Aleš Hruška. Po gólu domácích, který znamenal remízu 1:1, však vyrazil na sudího Jecha a uviděl žlutou kartu. Mohla být prý i jiné barvy...

Foto: Petr Eret, ČTK

Zákrok příbramského brankáře Aleše Hrušky (vpravo) na gólmana Znojma Vlastimila Hrubého rozhodčí za nedovolený neposoudil.

Článek

Situace před vyrovnávacím gólem domácích vás pořádně rozpálila. Jak jste ji viděl ze svého pohledu?

Nevím, když něco řeknu, dostanu pokutu. Budu mít zastavenou činnost. Bylo to v televizi, všichni to viděli. To musí posoudit někdo jiný.

Ale nemohl jste zasáhnout, byl jste doslova uzemněn...

Nebudu to komentovat.

Po hodně diskutovaném zápase Příbrami s Libercem,  kdy domácí kopali dvě penalty, jeli jste do Příbrami s obavou, či očekáváním, co se tu může dít?

Tak očekávání… Říkám, tohle komentovat nebudu. Takhle to tady asi bývá běžně. Samozřejmě jsme na to byli upozorňováni. Ale jak říkám, komentovat to nebudu, ať si to zhodnotí někdo jiný.

Místo tří bodů máte jeden. Brali byste ho před zápasem?

Po dlouhé době jsme hráli náš běhavý fotbal. Ale celý zápas jsme vedli, a když dostanete takový gól ještě v takové minutě, tak je to zklamání, protože by nás případná výhra strašně moc pozvedla... Bod bychom před zápasem brali.

Nenechali jste se v průběhu druhé půle zbytečně zatlačit, místo abyste se pokusili dát druhý gól?

Je to pravda, v defenzivě jsme byli už od nějaké pětašedesáté minuty. Zbytečně jsme zalezli, čekali jsme, co bude. Věděli jsme, že Příbram má dobré standardky a centry do vápna a bohužel jsme jednu neuhlídali a dostali jsme gól.

Příbram měla v závěru drtivý tlak a několik šancí. Vy jste tu největší Řezníčkovi ale chytil...

Míč propadl mezi stopery, špičkou ho kopl mezi nimi. Naštěstí mě to trefilo do ruky.

Projevilo se na vás to, že jste v posledních dvou zápasech dostali výprask?

Před sezónou nás všichni pasovali do role jasné outsidera. Myslím, že jsme během sezóny ukázali dobrou tvář a věřím, že ji ještě ukážeme, zbývají čtyři kola. Máme štěstí, že je tam namočeno více mančaftů.

Nesráží vás i nejistá situace kolem stadiónu?

Zabereme a co bude po sezóně, to už neovlivníme.

Vidíte reálně naději na záchranu?

Samozřejmě, zastavili jsme špatnou sérii, která se nám nepovedla. Byli jsme tady k výhře blízko a je to škoda. Ale budeme bojovat až do konce.

Reklama