Hlavní obsah

Zbrojovka nasázela Bystrci půltucet. Gólů mělo být víc, tvrdí kouč prvoligového nováčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úvodním přátelském utkání v rámci letní přípravy na novou sezonu si fotbalisté brněnské Zbrojovky s chutí zastříleli. Prvoligový nováček zvítězil hladce 6:0 na hřišti sedmého týmu jihomoravského krajského přeboru v Bystrci, kde slavili devadesátileté výročí založení klubu.

Foto: fczbrno.cz

S míčem proniká útočník brněnské Zbrojovky Martin Sedlák (vlevo).

Článek

Trenér Zbrojovky Richard Dostálek byl po městském derby spokojený s jasnou výhrou, avšak k výkonu svých svěřenců měl výhrady. „Bystrčtí hrají o čtyři soutěže níž, a tak nás pochopitelně příliš neprověřili, byť podali houževnatý výkon. Postavili jsme do každého poločasu jinou jedenáctku. Každá nastřílela tři góly, a tak jejich vzájemný souboj skončil plichtou. Já měl na kluky ale ještě vyšší nároky. Těch branek mělo být rozhodně víc," míní.

Kouče mrzí, že těsně před poločasem odkulhal ze hřiště s bolavým kotníkem útočník Jakub Řezníček. Areál bystrckého stadionu opustil po svých, a tak by nemělo jít o nic vážného. „Chytřejší budeme ale až po vyšetření. Do startu ligy je ještě daleko, Kubu dáme do pořádku. Avšak i situaci před jeho zraněním jsme měli zvládnout líp," má jasno Dostálek.

Příležitost dal všem třem testovaným hráčům. Ve druhé půli se na hřišti objevili stoper Michal Jeřábek, levý bek Denis Granečný i útočník Jakub Yunis. „Zatím není příliš co hodnotit, utkání v Bystrci toho nemohlo moc ukázat. Jeřábek ale vypadá velmi dobře, je vysoký a důrazný. Denis Granečný je rychlostní typ fotbalisty. Takového potřebujeme. A Kuba Yunis je nebezpečný soupeřovým obranám mj. svojí urostlou postavou," charakterizoval potenciální posily. „Příští týden se zřejmě rozhodne, kdo z nich u nás zůstane," prozradil.

Dostálek věří, že Zbrojovka posílí ještě o další tři fotbalisty, kteří by měli brněnskému mužstvu pomoct zabydlet se po postupu z druhé ligy mezi elitou. „V nadcházejícím týdnu by měla proběhnout finální jednání ohledně jejich příchodů. Pak by se k nám mohli připojit," očekává trenér, který v prvním přípravném duelu postrádal marody Přichystala a Texla i rekonvalescenta Pachlopníka.

Reklama

Související témata: