Hlavní obsah

Zbrojovka vedení neudržela. Odvolaný gól nám vzal vítr z plachet, tvrdí trenér Dostálek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápas s favoritem dobře rozehráli, ale poločasové vedení 1:0 nestačilo brněnským fotbalistům v domácím ligovém duelu s mistrovskou Plzní nakonec ani k zisku bodu. Po pauze Zbrojovka třikrát inkasovala. Po porážce 1:3 přišla nejen o body, ale i o zraněného záložníka Filipa Součka a vyloučeného obránce Divíška.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brněnský Michal Ševčík (vlevo) střílí hlavou gól v ligovém utkání s Plzní.

Článek

Trenér Zbrojovky Richard Dostálek navzdory prohře svůj tým pochválil. „Kluci utkání odpracovali na sto procent. Všichni si hrábli až na dno sil. Prezentovali jsme se týmovým výkonem a předvedli jsme řadu solidních fotbalových momentů. Vedoucí gól pro nás znamenal povzbuzení, avšak vítr z plachet nám pak vzala odvolaná Řezníčkova trefa na 2:0 kvůli ofsajdu. S velkým tlakem Plzně jsme se potom už nedokázali vyrovnat," posteskl si.

Předvedená hra je však podle něj příslibem do budoucna. „Zamlouvalo se mně, jak se i naši útočně ladění hráči tentokrát věnovali obranným úkolům. Věřím, že se nám daří defenzívu postupně vylepšovat, což naznačila také předchozí bezgólová plichta v Mladé Boleslavi," tvrdil Dostálek. Mrzí ho ale Součkovo zranění kotníku. „V přípravě vypadal velice dobře. V Boleslavi nemohl kvůli čtyřem žlutým kartám nastoupit, a teď nám asi bude chybět docela dlouhou dobu. Je to pro nás citelná ztráta," uvědomuje si brněnský kouč.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Míč po střele Jana Kopice (není na snímku) letí podruhé do brněnské branky Martina Berkovce.

Vedoucí gól jeho mužstva vstřelil talentovaný záložník Michal Ševčík, který premiérově v nejvyšší soutěži skóroval hlavou. Netradičně tentokrát nastoupil na kraji středové formace. „Neměl jsem s tím problém. Byl jsem často u balonu," pochvaloval si.

Zápas měl podle něj vysoké tempo. „V prvním poločase jsme se vyrovnali Plzni v důrazu. Branka na 1:0 nás nastartovala. Do druhé půle jsme šli s touhou dál Viktorku trápit. Bohužel vyrovnání na 1:1 nás položilo. Pak už to z naší strany nebylo úplně ono. I v deseti jsme se snažili urvat aspoň bod, avšak v nastavení jsme inkasovali ještě potřetí. Takže nakonec to dopadlo nejhůř, jak mohlo," smutnil člen reprezentačního týmu do 21 let.

Ševčík přihrál Řezníčkovi na gól, který VAR nakonec kvůli postavení mimo hru odvolal. „Viděl jsem Řezňu, že je neobsazený. Poslal jsem mu míč šajtlí. Netuším, zda jsem mohl udělat něco líp. Třeba dát mu balon dřív anebo naopak počkat, až se plzeňský obránce zatáhne," přemítal. Hned z protiútoku poté skórovali obhájci titulu. „Určitě jsme nevypadli z koncentrace. Nic jsme nepodcenili. Balon se ale odrazil k Buchovi, a on to dobře trefil," popsal klíčové momenty.

Reklama