Hlavní obsah

Zbrojovka zakončí ligový podzim s Olomoucí. Zase vypíšeme v kabině za výhru odměnu, tvrdí Texl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nezdarech v Českých Budějovicích a v dohrávce v Plzni vstoupí brněnští fotbalisté v neděli do posledního letošního ligového utkání proti Olomouci s jednoznačným cílem zvítězit. Zápas blízkých soupeřů bude mít na královopolském stadionu výkop v 15 hodin.

Foto: fczbrno.cz

Jiří Texl věří ve vítěznou podzimní derniéru Zbrojovky

Článek

„Hrozně moc se chceme na podzim rozloučit s našimi fandy vítězstvím. Další tři body by se k dosavadním dvaceti samozřejmě hodily," říká záložník Zbrojovky Jiří Texl, který v hanáckém klubu působil do roku 2020 dlouhých deset let. „Po letním odchodu Zahradníčka do Pardubic už tam žádní moji vrstevníci nezůstali. V pravidelném kontaktu s nikým nejsem. Pár známých tam ale pořád mám. Už jsem proti Olomouci jako soupeř třikrát nastoupil, takže to pro mě již nejsou zase tak speciální zápasy," přemítá.

Fotbalistů s minulostí v Sigmě je v Brně kromě Texla víc. Kupříkladu obránci Štěrba a Hlavica, záložník Falta či útočníci Hladík s Řezníčkem. „V srpnu jsme před prvním vzájemným utkáním v této sezoně na Hané vypsali v kabině za výhru odměnu, a zvítězili jsme 2:0. Takže to teď zopakujeme. V případě tříbodového zisku určitě zase do placu něco hodíme," usmívá se.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jiří Texl z Brna opouštěl zápas v Českých Budějovicích s krvavým zraněním.

Tehdy cestovala Zbrojovka do Olomouce po třígólovém triumfu Sigmy na Baníku. „Před týdnem Hanáci zdolali 3:0 Jablonec. Takže je to podobná situace. Oni jsou možná zase v euforii. Na nás bude, abychom je z ní znovu vyvedli," plánuje Texl.

Foto: ČTK

Smutný hráč Zbrojovky Brno Jiří Texl během utkání na hřišti Českých Budějovic.

Navzdory dvěma předchozím nezdarům jsou Brňané v roli nováčka prozatím příjemným překvapením podzimní části nejvyšší soutěže. „Máme docela dost bodů, ale já mám radost taky z toho, jakými výkony se prezentujeme. Předvádíme aktivní a ofenzivní fotbal, který mě hrozně baví. Dá se říct, že jen slávisté nás vyloženě přehráli. I v zápasech se Spartou a Plzní, přestože jsme od nich inkasovali čtyři góly, jsme měli dobré pasáže, v nichž jsme se prosazovali kombinační hrou a vytvářeli si i šance. Je moc dobře, že se nesoustředíme jen na obranu," těší ho.

Kladné ohlasy zaznamenal Texl i u fanoušků. „S kýmkoliv mluvím, skoro každý mně říká, že se na naši hru dá dívat," kvituje s povděkem.

Sám prožívá v devětadvaceti letech jedno z nejlepších období v kariéře. Pravidelně nastupuje v základní sestavě a před týdnem v Českých Budějovicích i skóroval. „Sedí mi post defenzivního záložníka, na němž teď v Brně hraju. Snažím se podporovat i útok. V Olomouci mě trenéři stavěli spíš dopředu nebo na kraj hřiště, což nebylo úplně ono," tvrdí Texl.

Reklama