Hlavní obsah

Zhrzený Rus, který v Bohemce skončil, se naváží do Čechů: Uráželi Putina, vůbec nevědí, která bije

Za Bohemku odehrál na jaře pouhé čtyři ligové minuty proti Slavii. Naposledy nastoupil v přátelském utkání s Plzní 25. března a na začátku dubna už mu byla vystavena stopka. Ruský fotbalista Jevgenij Nazarov přišel o pracovní vízum a musel opustit Česko. Po návratu do své rodné země se údajně pro tamní média rozpovídal o tom, jak ho v Česku „nutili“ podpořit Ukrajinu, jak tu lidé píší ošklivé věci o Putinovi a podle něj vůbec nechápou, co se v Rusku děje.

Foto: @ruslegioners, Twitter

Jevgenij Nazarov v dresu Bohemians v zápase se Spartou.

Článek

Fotbalový univerzál Jevgenij Nazarov musel v Bohemians 1905 skončit kvůli neprodloužení pracovního víza. Klub byl ochotný mu poskytnout veškerou pomoc, chtěl mu například i pomoci se sehnáním nového angažmá v zemích, které to i po ruské invazi na Ukrajinu umožňují.

„Nebýt problémů s vízy, hrál bych i nadále v České republice. A nezáleží na tom, že na mě křičí z tribuny, nebo co o mně píšou na sociálních sítích. Jsem fotbalista, ne politik, nebudu soudit prezidenty jiných zemí, jak to dělají v Evropě ve vztahu k Rusku," rozpovídal se údajně Nazarov po návratu do Ruska pro tamní média.

Foto: bohemians.cz

Ruský fotbalista Jevgenij Nazarov v dresu Bohemians 1905. bohemians.cz

Bývalý hráč Krasnodaru pokračoval. „Obvinili mě, že jsem Rus, psali ošklivé věci o prezidentovi. Ptali se, proč v Rusku nemůžeme změnit vládu. Vůbec nechápou, co se tu děje," nebral si servítky k zemi, ve které od začátku roku působil. A to není všechno.

„Před jedním ze zápasů jsme si museli obléct triko na podporu Ukrajiny. Odmítl jsem. Jak bych se mohl postavit na jejich stranu? A co by se stalo, až bych se vrátil domů? Co by o mně psali?" rozčiloval se Nazarov, podle kterého jsou teď všichni superuznávanými odborníky na politiku.

Podle něj jsou lidé v Česku proti Rusku zaujatí na základě historických událostí. „Kluci v týmu mají úplně jiné informace o konfliktu," řekl, že se se spoluhráči před svým odchodem o situaci bavil.

„Davy tisíců mladých lidí běžely po ulici s ukrajinskými vlajkami a vykřikovali protiruská hesla. Ale oni vůbec ničemu nerozumí. Mají za úkol jen křičet. Pokud chcete podpořit Ukrajinu, jděte tam bojovat. Musíte myslet hlavou," dodal Nazarov na závěr svého vyprávění.

Předseda představenstva Bohemians 1905 Dariusz Jakubowicz se proti obsahu rozhovoru pro ruské médium ohradil s tím, že Nazarov nikdy nebyl osloven klubem, aby veřejně vyjadřoval podporu Ukrajině a naznačil, že slova bývalého hráče Klokanů si ruský novinář překroutil či vymyslel.

Reklama

Související témata: