Hlavní obsah

Putin se smyčkou kolem krku. Polští fanoušci vyvěsili provokativní transparent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Choreo, které nezůstalo bez povšimnutí. Fanoušci polského klubu Legie Varšava si během posledního ligového kola připravili hodně netradiční transparent. Byl na něm vyobrazen ruský prezident Vladimir Putin, který byl oblečen do dresu Spartaku Moskva a kolem krku měl smyčku.

Foto: @Awaydays23, Twitter

Fanoušci polské Legie Varšava popíchli ruského prezidenta Vladimira Putina.

Článek

Souboj osmadvacátého kola polské Ekstraklasy mezi Lechem Poznaň a Legií Varšava skončil nerozhodně 1:1, mnohým ale spíše než konečný výsledek utkvěl v paměti okamžik zhruba z patnácté minuty. Fanoušci hostující Varšavy nejprve odpálili několik dýmovnic, načež vytasili provokativní transparent.

Obrovské choreo téměř přes celý sektor pro hostující fanoušky se stalo terčem pozornosti. Byl na něm totiž vyobrazen ruský prezident Vladimir Putin, který měl na sobě dres ruského Spartaku Moskva a kolem krku smyčku. Transparent vydržel zhruba pět minut, než byl odstraněn.

Jednalo se o jasný vzkaz na podporu válkou zasažené Ukrajiny, zároveň se mohlo jednat o provokaci směrem k fanouškům Lechu Poznaň, kteří dlouhodobě udržují dobré vztahy se Spartakem Moskva. Situace z úvodu zápasu rázem začala plnit titulky médií v Polsku, Ukrajině i dalších zemích. „Fanoušci Legie Varšava dali najevo své pocity a vyslali jasný vzkaz ruskému prezidentu Putinovi," zní v jednom z příspěvků na Twitteru.

Reklama

Související témata: