Hlavní obsah

Zimní výprodej značky Bohemians. Dvě opory Klokanů údajně míří do tuzemských velkoklubů

Noční můra fanoušků Bohemians se pomalu naplňuje. Po více než slušných podzimních výkonech, které jejich celku vynesly sedmé místo v tabulce Fortuna ligy, to vypadá, že Ďolíček opustí dvě největší ofenzivní opory. Petr Hronek se přesune o pouhé dvě tramvajové zastávky dále k vršovickým rivalům, měl by totiž posílit Slavii Praha. V životní formě hrající Roman Květ má pak údajně namířeno do kádru úřadujícího mistra Viktorie Plzeň. Obě informace potvrdily redakci Sport.cz dobře obeznámené zdroje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Květ z Bohemians je na přestupovém trhu žhavým zbožím.

Článek

Hronek působil v Bohemians tři a půl roku, přičemž jeho příchod se ukázal být opravdovým ternem. Brzy se zařadil mezi největší tahouhy Klokanů a v minulém ročníku tuzemské nejvyšší soutěže byl s bilancí 7+2 jejich druhým nejlepším střelcem. Navíc jako jeden z mála hráčů v české lize ovládá umění dlouhých autů. Jeho odchod byl na spadnutí i z toho důvodu, že mu létě končí smlouva a kdyby Ďolíček neopustil nyní, mohl by po konci sezóny odejít zdarma.

V probíhajícím ročníku Fortuna ligy se 29letý ofenzivní univerzál trefil dvakrát a navrch přidal tři gólové přihrávky. Díky svému fyzickému fondu je pak ideálním hráčem do herního stylu Jindřicha Trpišovského. Jeho přestup bude mít ale lehce pikantní nádech, sám Hronek totiž v mládeži několik let oblékal dres největšího rivala Slavie. Za Spartu hrál prakticky ve všech dorosteneckých kategoriích a Letnou opustil až v roce 2013, tedy ve svých devatenácti letech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Hronek z Bohemians 1905.

Na spadnutí je pak i přestup Romana Květa do Viktorie Plzeň. Ten dres Bohemians oblékal od zimy 2020, s jeho odchodem se ale v Ďolíčku víceméně počítalo. „Podle mě skončí v některém s největších českých klubů. Přál bych si, aby zůstal, ale bojím se, že na jaře se musíme obejít bez něj," přiznal koncem listopadu trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

Právě on se výrazně přičinil o výkonnostní vzestup 24letého fotbalisty. V systému 3-4-3 jej totiž využíval v útočné trojce, kde se Květ doslova našel a důvěru kouče splatil devíti podzimními ligovými brankami, díky čemuž je na děleném druhém místě tabulky střelců. Dvakrát prosadil také v MOL Cupu. „V létě na něj přišla nabídka ze druhé belgické ligy, já mu ale řekl, že má na to hrát v kvalitnějších klubech. Byl jsem si jistý, že má na to dát 10 až 15 gólů za sezónu, on sám mi přitom nejprve nevěřil," podotkl Veselý.

„Bude důležité, jak to dopadne s Květem a Hronkem, každopádně bych ale chtěl přivést dva nebo tři hráče do obrany a zkvalitnit pozice halvbeků," prohlašoval po konci podzimní části ročníku trenér Bohemians. A vzhledem k tomu, že klub zřejmě opustí dvě jeho největší útočné opor, se bude muset poohlížet i po posilách do ofenzivy.

Reklama