Hlavní obsah

Zlaté body, shodli se příbramský střelec Fantiš a kouč Nádvorník

Fotbalisté Příbrami se vítězstvím 3:1 nad Opavou odpoutali od nebezpečných posledních dvou příček ligové tabulky a naopak se přiblížili Opavě. „Zlaté tři body,“ shodli se kapitán týmu Antonín Fantiš i kouč Roman Nádvorník..

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Příbrami Roman Nádvorník se raduje z vítězství nad Opavou.

Článek
Fotogalerie

Příbramský kapitán Antonín Fantiš vstřelil vítězný gól na 2:0. „Tohle jsou zlaté tři body. Dotáhli jsme se na Opavu a vzdálili se posledním příčkám. Každý bod teď hraje nesmírně důležitou roli," říkal spokojeně po utkání. V utkání vstřelil ještě jeden gól, který mu ale sudí pro ofsajd neuznal.

„Těžko si to v té situaci pohlídáte. Asi byl, když to rozhodčí písknul, ale mrzet mě nemusí," oddechl si. „Musíme bodovat nejen doma, ale i něco přivézt z venku, což je ale náš dlouhodobý problém. V každém případě tahle výhra přišla včas," zdůraznil Fantiš.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Střelec druhé branky Příbrami Antonín Fantiš a Dominik Simerský (č. 2) z Opavy.

Trenér Roman Nádvorník si odbyl obnovenou premiéru po téměř osmi letech před příbramskými fanoušky. „Jsme šťastní, že jsme získali tři body, ale hráči utkání odpracovali a ve druhé půli jsme byli jasně lepší. Pomohla k tomu i kvalita, která přišla s Rezkem, Mingazovem a Květem, kteří v Jablonci před týdnem kvůli zraněním chyběli. Když budeme takhle pracovat, bude s námi mít problém každý soupeř. Naším cílem je získat ve zbytku základní části co nejvíc bodů, protože postavení v tabulce bude určující i pro los baráže," připomněl Nádvorník.

Hodně zklamaný byl kouč Opavy Ivan Kopecký: „Zápas jsme nezvládli, i když máme na to s takovými soupeři bodovat. V první půli jsme sice ubránili Matouška, sami měli šanci, ale v závěru jsme udělali chybu při standardce a možná nejmenší hráč na hřišti Mingazov nám dal gól hlavou, I když jsme si v kabině řekli, že nesmíme chybovat, ale být trpěliví, udělali jsme brzy další hrubku, a přesto že jsme dokázali vzápětí snížit, místo uklidnění přišla znovu chyba a třetí gól. Pak už jsme na obrat neměli."

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Příbrami se radují z gólu.

Reklama

Související témata: