Hlavní obsah

Zlín chce s novým partnerem výš. Láká ho prostřední nadstavbová skupina

V uplynulém ligovém ročníku obsadili dvanácté místo, a v té nadcházející by se rádi nadstavbové skupině o záchranu vyhnuli. Fotbalisty FC Trinity Zlín láká účast v prostřední skupině o sedmou až desátou příčku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Viceprezident zlínského klubu Zdeněk Grygera a trenér A-týmu Jan Jelínek.

Článek

"Máme nového titulárního partnera, který má vysoké ambice. My je samozřejmě sdílíme, takže se rozhodně chceme posunout o něco výš," tvrdí zlínský generální manažer Zdeněk Grygera.

Kapitán moravského mužstva Václav Procházka mu přizvukuje. „Máme silný a dobře poskládaný tým. Už jsme si v minulosti dokázali, že umíme zaskočit i kvalitní celky. Momentálně je pár kluků zraněných, ale věřím, že se dají brzy do kupy. Rozhodně bychom rádi dopadli lépe než v předchozích dvou sezonách," přeje si.

Fotbalisté Zlína se už budou muset obejít bez klíčového záložníka Condeho, který odešel do švýcarského Curychu. Obránce Matejov přestoupil po vypršení smlouvy do Brna a Vraštil do Olomouce. „Condeho by měl nahradit Didiba z Opavy. Z nových fotbalistů má blízko do základní sestavy i Bartošák, který se k nám vrátil po dvou letech z Karviné," prozradil kouč Jan Jelínek, jenž studuje nejvyšší trenérskou licenci a může už i oficiálně velet zlínské lavičce.

Vzhledem ke zdravotním trablům Fantiše, který utrpěl zranění na skútru při dopravní nehodě, přivedli Zlíňané na poslední chvíli z Jablonce na hostování útočníka Silného. „Upřednostnili jsme ho na hrot před zkoušeným Yunisem, s nímž jsme spolupráci ukončili. Honza Silný pochází z našeho regionu a pracuje víc pro mužstvo," sdělil Grygera.

Zlín bude v sobotu hostit v úvodním ligovém kole Mladou Boleslav. „Čeká nás hodně silný tým. S několika boleslavskými fotbalisty jsem se potkal na dovolené, a tak jsme se trochu hecovali. Moc se už těším. Jsme odhodlaní získat tři body. Už proto, že pak jedeme na Slavii a do Ostravy," zaznamenal Procházka mimořádně obtížný los.

Nutnost bodovat hned v premiérovém střetnutí cítí i Jelínek. „Los je to hodně krutý. Nám nevyšla generálka s druholigovým Prostějovem. Jsem přesvědčený, že proti Mladé Boleslavi podáme mnohem lepší výkon," očekává Jelínek.

Reklama

Související témata: