Hlavní obsah

Zlín hraje znovu doma. Chceme se na Pardubice dotáhnout, věří uzdravený Tkáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou premiérovou čtvrthodinu na ligových trávnících v tomto roce. Uzdravený záložník zlínských fotbalistů David Tkáč pomohl svému týmu v závěru utkání s Olomoucí ubránit důležité vítězství 3:2. Mládežnický reprezentant, jenž se vyléčil z trombózy, věří, že bude postupně zvládat větší zátěž.

Foto: FC Zlín

Záložník zlínských fotbalistů David Tkáč má za sebou náročné období.

Článek

„Návrat pro mě nebyl snadný. Nohy mi moc nejely. Sigmu jsme ale porazili, byť poslední minuty byly hodně nervózní,“ netajil Tkáč velkou spokojenost z tříbodového zisku, jenž přišel ševcům v boji o záchranu nesmírně vhod.

Je rád, že už má za sebou mimořádně náročné období. „Přes Vánoce mě začalo pobolívat lýtko. Přitom jsme měli volno. Nastoupil jsem pak sice do zimní přípravy, avšak následné vyšetření u mě odhalilo trombózu,“ prozradil jednadvacetiletý Tkáč.

Lékaři mu nařídili, aby se zhruba půldruhého měsíce co nejvíc šetřil. Protože cévní onemocnění odhalili v zárodku, nenastaly žádné větší komplikace. Pomohly mu léky na ředění krve. „Postupně jsem pak začal posilovat horní část těla a poté i běhat. A teď už nějaký čas trénuju s mužstvem,“ těší ho.

Minulý týden navíc Tkáč podepsal s klubem novou dlouhodobou smlouvu. „Nebyl jsem kvůli nemoci v jednoduché situaci. Takže jsem rád, že jsme se dohodli. Jsem ve Zlíně spokojený. Byla to moje priorita,“ svěřil se.

Může se tak teď soustředit jen na fotbal. Tkáč věří, že vítězství v moravské bitvě nad Hanáky ševce po několika předchozích nepříliš povedených ligových duelech nastartuje k trvale zlepšeným výkonům a výsledkům. Zvlášť když budou mít v neděli od 15 hodin znovu výhodu domácího prostředí. Do Baťova města dorazí třinácté Pardubice, které mají na čtrnáctý Zlín čtyřbodový náskok.

„Na zápasy Pardubic se rád dívám. Mají mladý a běhavý mančaft, který je dobře poskládaný. Jsou na tom dobře kombinačně. Mozkem a motorem východočeského týmu je Hlavatý. My jsme ale doma silní, chceme je porazit. Když uspějeme, dotáhneme se na ně na bod a oni by mohli znervóznět,“ naznačil Tkáč, že se stále nevzdává možnosti, že by Zlíňané letos zvládli záchranu mezi elitou bez nutnosti účasti v baráži s druhým či třetím celkem druhé ligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.