Hlavní obsah

Čvančara: Reprezentace pro mě teď není téma. Musím se dostat do formy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obnovené zranění kotníku ho stálo velkou část jara. Útočník fotbalového Mönchengladbachu Tomáš Čvančara v sobotu naskočil teprve do třetího utkání po zimní pauze, v derby s Borussií proti Dortmundu (1:2) odehrál závěrečnou půlhodinku. A už se cítí plně fit. Dobrá zpráva pro reprezentaci? „Teď to pro mě není téma. Nejdříve se musím dostat do formy,“ řekl v mixzóně pro Sport.cz třiadvacetiletý útočník.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Čvančara v dresu Gladbachu při zápase proti Dortmundu

Článek

Mönchengladbach (od našeho zpravodaje)  Sobotní duel po nástupu z lavičky oživil. Hýřil aktivitou, v nastaveném čase se dokonce dostal do dvou slibných příležitostí. Jenže ani jedna gólem neskončila, a jeho tým tak odešel z utkání bez bodového zisku. „Snad se štěstíčko za chvíli otočí,“ doufá Čvančara.

První slibnou možnost jste měl po individuálním úniku, trefil jste ale jen gólmana Gregora Kobela. Šla tahle situace řešit jinak?

Běžel jsem na branku ze strany, tak to asi chtělo vystřelit nahoru. Ale byl jsem hodně blízko. Gólman mi dobře zmenšil úhel, takže se toho o moc víc dělat nedalo.

O chvíli později jste měl vyrovnání i na hlavě, jenže jste zamířil o kousíček nad.

Chtěl jsem to cpát pod břevno. Ale přes bránícího Süleho jsem míč prakticky neviděl, takže to nebylo lehké. Bohužel to tam nespadlo. Na druhou stranu se vracím po dlouhém zranění, tak doufám, že se štěstíčko za chvíli otočí.

Se zdravotními potížemi jste laboroval od začátku roku. Šlo jen o všude skloňovaný kotník?

Ano, bylo to tak. Když jste se vrátil po dovolené, hned jsem si poranil kotník. Dali jsme ho do kupy, ale asi jsme trošku uspěchali návrat. Pak jsem si v něm přetrhal vazy.

Teď už vás nic netrápí?

Byl jsem mimo poměrně dlouho, takže občas dostávám od trenéra malinké úlevy. Ale v zápasech žádnou bolest necítím, nijak mě to nelimituje. Jsem pokaždé stoprocentně připravený.

Po herní stránce se také cítíte fajn?

Začíná si to sedat, což je moc důležité. I teď to z mé strany byl dobrý výkon, když tedy nebudeme brát v potaz výsledek. Jsem rád, že to má stoupající tendenci. Doufám, že mi tam za chvíli něco padne a bude to lepší a lepší.

Sezona se blíží ke konci. Máte ještě nějaké osobní cíle?

Hlavně jeden, udržet se zdravý. A samozřejmě bych rád dal i nějaký ten gól.

Vidina Eura vás neláká? Mluvil s vámi trenér národního týmu Ivan Hašek?

Volal mi, byl jsem s ním v kontaktu. Jsem samozřejmě rád, že jsme se na Euro dostali. Postup byl náš hlavní cíl a nám se ho podařilo splnit. Ale momentálně pro mě reprezentace není téma. Nejprve se musím dostat do formy tady v Mönchengladbachu. Pak mohou navazovat další věci.

Reklama