Hlavní obsah

Zlín podlehl na Maltě Sandhausenu a zahraje si o třetí místo

Aktualizováno

Fotbalisté Zlína v úterý podlehli na turnaji Tipsport Malta Cup druholigovému německému Sandhausenu 1:2 a ve čtvrtek se utkají s Libercem o třetí místo. České Budějovice nestačily v přípravě 0:4 na Lodž a na soustředění v tureckém Beleku prohrály i druhé utkání. Ostrava prohrála 0:1 s maďarským celkem Vasas Budapešť.

Foto: www.fctrinityzlin.cz

Fotbalisté Zlína po prohře se Sandhausenen obsadili ve skupině B druhé místo.

Článek

Zlín poslal do vedení v 17. minutě Simerský, krátce před pauzou ale otočili stav dvěma penaltami Calhanoglu s Bachmannem. "Ševci" v přípravě poprvé prohráli.

"Celkově zápas moc nenabídl, bylo málo šancí na obou stranách, dominovala organizace v obraně. Srážely nás zbytečné ztráty a dvě penalty, malinké zlepšení přišlo po vystřídání po hodině hry. Více také čekáme od dvou posil na hrotu (Kozák a Balaj), ale jsou s námi zatím jen pár dní," řekl ČTK asistent trenéra Petr Jiráček.

Svěřenci kouče Pavla Vrby obsadili ve tříčlenné skupině B druhé místo, stejně jako Liberec ve skupině A. Finálovou dvojici tvoří Tirol Innsbruck se Sandhausenem, za který dnes v základní sestavě nastoupil i český útočník Pulkrab.

Lodž nasázela Českým Budějovicím všechny branky už v prvním poločase, hattrickem se blýskl útočník Pawlowski. K vítězství pomohl třetímu týmu polské ligy i záložník Marek Hanousek.

Jihočeši se na rozdíl od úvodního duelu v Turecku s Vasasem Budapešť (2:3) střelecky neprosadili. Dynamo neuspělo ani ve třetím přípravném zápase pod vedením nové trenérské dvojice Marek Nikl, Tomáš Zápotočný.

"Z pohledu herních věcí jsme si poradili lépe s prvním poločasem než s druhým. Sice jsme dostali čtyři góly, což něco ukazuje a není to v pořádku, ale ve druhém poločase to nebylo dobré," zhodnotil Nikl pro klubový web.

Ostrava nejen v přípravě poprvé prohrála, ale ve třetím duelu také inkasovala první gól. Další utkání v Beleku rozhodl už ve druhé minutě Novothny. "S výsledkem spokojeni nejsme, ale hra splňovala, co měla. Byl to rychlý zápas se soupeřem, který se vyznačoval velice dobrou defenzivou. Výsledek ale není podstatný, důležité je, že hráči dostali co největší minutáž," uvedl ostravský kouč Pavel Hapal pro web Baníku.

Přípravné utkání Tipsport Malta Cup
Trinity Zlín - Sandhausen 1:2 (1:2)
Branky: 17. Simerský - 40. Calhanoglu z pen., 45.+1 Bachmann z pen.
Sestava Zlína: Dostál - Cedidla, Simerský, Kolář (46. Jeřábek), Fillo (46. Bartošák) - Dramé (60. Vukadinovič), Hlinka (46. Hrubý), Didiba (60. Hellebrand), Čanturišvili (60. Fantiš) - Balaj (60. Slončík), Kozák (60. Silný). Trenér: Vrba.
Přípravná utkání v Beleku (Turecko)
Dynamo České Budějovice - Lodž 0:4 (0:4)
Branky: 21., 36. a 43. Pawlowski, 18. Sánchez.
Základní sestava Českých Budějovic: Šípoš - Sladký, Čoudek, Králik, Skovajsa - Čmelík, Grič, Čavoš, Čermák, Švec - Škoda. Trenér: Nikl.
Baník Ostrava - Vasas Budapešť 0:1 (0:1)
Branka: 2. Novothny.
Základní sestava Ostravy: Hrubý - Ndefe, Frydrych, Pojezný, Šehič - P. Jaroň, Šín, Boula, Buchta, Smékal - Klíma. Trenér: Hapal.

Reklama