Hlavní obsah

Zlín vstal z mrtvých. Vrba: Možná se po minulém týdnu koukal ten nahoře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záchrana je reálná. Fotbalisté Zlína dovedli do úspěšného konce veledůležité utkání v Pardubicích, vítězstvím 2:1 se přiblížili na jednobodový rozdíl jak východočeskému celku, tak Brnu. Ve zbývajících dvou kolech se tak Ševci budou snažit minimálně jednoho ze soků v tabulce přeskočit, odlepit se ode dna a zajistit si účast v baráži. „Kdybychom dnes prohráli, naše situace by byla možná neřešitelná,“ uvědomuje si kouč Pavel Vrba, jenž narozdíl od minulého utkání v Teplicích (1:2) přišel na tiskovou konferenci poměrně dobře naladěn.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Pavel Vrba během utkání nadstavby v Pardubicích.

Článek

Jste po takovém výsledku spokojený? Vypadáte i celkem rozesmátě...

Rozesmátý nejsem. Ale mám samozřejmě radost, že jsme udrželi šanci zachránit Zlín v lize, to je pro nás důležité. Kdybychom dnešní zápas prohráli, byli bychom v situaci, která by možná byla neřešitelná. Nebo minimálně hodně složitá. Tímto vítězstvím jsme si opravdu pomohli, jsou před námi další zápasy a máme šanci zabojovat, abychom ve Zlíně udrželi ligu.

Váš svěřenec Antonín Fantiš řekl, že jste byli týden mrtví a teď dýcháte. Souhlasíte s jeho tvrzením?

My byli hlavně zklamaní z toho, jak ten předchozí zápas vypadal. Nechci říkat, co se tam všechno dělo (Zlínu byla dle Komise rozhodčích chybně upřena penalta za ruku Štěpána Chaloupka ve vápně, pozn. red.), ale myslím si, že kdybychom dostali výhodu k tomu, k čemu jsme ji dostat měli, byli bychom na tom o tři body lépe. Dnešní výsledek nás naopak nakopne, ale musím uznat, že jsme zvítězili opravdu se štěstím. Pardubice byly kombinačně silnější, hrály velice dobře a nastřelily dvě tyčky. Možná se po minulém týdnu, kdy jsme byli opravdu smutní, koukal ten nahoře. My měli prostě dobře postavenou bránu a štěstí v koncovce.

Co říkáte té rozhodující brance, která padla po minele Florina Nity?

To se musíte zeptat jeho. Nevím, proč to tam propadlo, jestli si myslel, že to letí mimo bránu a pouštěl to do autu... Pro nás je samozřejmě dobře, že jsme tu situaci dohrávali do konce. Kdyby se na to naši ofenzivní hráči vykašlali, jen by to proletělo a nic by se nestalo.

V základní sestavě byl původně uveden Libor Kozák, ale nakonec místo něj naskočil od první minuty Filip Balaj. Proč?

Kozáka píchlo při rozcvičce v lýtku, na základě toho nenastoupil do utkání. Zítra jede na magnetickou rezonanci a zjistíme, jestli je to vážné a jak moc je to vážné.

A jak je na tom kapitán Václav Procházka?

Ten má zlomený malíček u nohy, my zatím čekáme. V momentě, kdy dá nohu do kopačky, to asi bude řešitelné, protože s tím spoustu fotbalistů hraje. Tento týden to nešlo, ale řekl bych, že je otázka dnů, kdy s námi začne trénovat a uvidíme, jaké možnosti nastanou.

Zlín poprvé od srpna 2021 vyhrál venkovní ligové utkání. Je to velká vzpruha vzhledem k tomu, že o přímém sestupu možná rozhodne váš zápas v posledním kole na půdě Brna?

Slyšel jsem nějaké hrozné číslo, že Zlín nevyhrál venku snad třicet zápasů. To jsou dva ročníky, jestli dobře počítám. Na jaře jsme v několika zápasech byli blízko vítězství na hřišti soupeře, bohužel to ale nikdy nevyšlo. Jsem rád, že v situaci, ve které jsme, se nám to konečně podařilo, je to impuls do dalších utkání. Když se podíváte na tabulku, možná rozhodne jeden zápas. Pokud se nám podaří bodovat v Brně, může se stát cokoliv. Dnešní zápas byl klíčový k tomu, abychom měli šanci sezonu zvládnout, i když jsme tomu už skoro ani sami nevěřili.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.