Hlavní obsah

Zlín začal přípravu s Gruzíncem. Na dalších posilách intenzivně pracujeme, tvrdí Červenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prozatím s jedinou novou tváří, čtyřiadvacetiletým gruzínským křídelníkem Zviad Natchkebiou, zahájili fotbalisté Zlína už druhý den nového roku přípravu na jarní část nejvyšší soutěže. Trenér předposledního týmu tabulky Bronislav Červenka věří, že Ševce posílí v boji o záchranu ještě i další hráči.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kouč fotbalistů Zlína Bronislav Červenka vyhlíží ještě další posily.

Článek

Máte v hledáčku také jiné fotbalisty?

Rozhodně. Velice intenzivně pracujeme na tom, aby přišli ještě další dva či tři kluci. S několika jednáme. Věřím, že to klapne a co nejdřív se zapojí do přípravy.

Které posty jsou pro vás prioritou?

Defenzivní záložník a především útočník. Ty potřebujeme dva, protože Filip Žák je po operaci kolena a celý leden nám bude chybět. Plnohodnotně se bude schopen zapojit až zhruba v březnu.

Hledáte v Česku nebo v zahraničí?

Převážně v cizině. Domlouváme se ale i s jedním hráčem z druhé domácí ligy.

Co čekáte od Gruzínce Natchkebii?

Skautovali jsme ho zhruba dva měsíce. Jde o dynamického, pohyblivého a pracovitého fotbalistu, který se umí prosadit ve hře jeden na jednoho. I charakterově by měl do mužstva zapadnout. Věřím, že jsme udělali dobrý kup a že nám výrazně pomůže.

Z hráčů podzimního kádru s vámi nezačali zimní přípravu francouzský záložník Dramé a bosenský bek Pidro…

Dramému u nás vypršela smlouva. Bavili jsme se s ním o prodloužení, ale nechtěl už u nás pokračovat. Pidro čeká na víza. Věříme, že do týdne či deseti dnů bude moct dorazit a zapojit se do přípravy. Kdyby se to nepovedlo, bylo by to už složité, protože by měl málo času se do mužstva začlenit.

Jak přistoupíte k zimní Tipsport lize, v níž máte ve skupině za soupeře druholigovou Zbrojovku Brno a slovenské celky Skalicu a Zlaté Moravce?

Naplno a se vší vážností. Rádi bychom odehráli kvalitní zápasy a byť půjde o přípravu, chceme vyhrávat.

Čeká vás na rozdíl od minulých roků na závěr zimní přípravy herní soustředění v zahraničí?

Zatím o tom jednáme. Já bych byl hrozně rád, kdyby to vyšlo. A je mně úplně jedno kde. Z mého pohledu je především důležité, abychom měli možnost před vstupem do jarní části ligové soutěže potrénovat na přírodní trávě a odehrát na ní dvě či tři přátelská utkání.

Vzhledem k ligové dohrávce se Slavií a pohárovému čtvrtfinále s Libercem vás čeká v únoru náročný vstup do jara…

Bude to mimořádně ostrý start. Plánujeme tomu přizpůsobit přípravu, abychom duely, které budou následovat v hodně rychlém sledu, bez problémů fyzicky zvládli.

Související témata:
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.