Hlavní obsah

Znovu do baga? Myslím, že mě to zase přemůže, míní Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několika týdnech přišel na pozápasovou tiskovou konferenci. Nos už měl přelepený jen náplastí, dýchalo se mu dobře i s vědomím získaných tří bodů. „Teď už je to docela v pohodě. Pokud bych bral, že nejhorší bolest byla desítka, tak teď jsem třeba na dvojce. Jsem do toho trochu nastydlý, což není dobrá kombinace, ale v porovnáním s tím, jaké to bylo, je to teď zlaté,“ popisoval svůj aktuální zdravotní stav trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský po ligové výhře 2:0 nad Mladou Boleslaví.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

Trpišovský si zlomil před třemi týdny nos v bagu, respektive mu ho pochroumal ranou míčem obránce Michal Tomič. Kouč se zdárně kurýruje, a tak se nabízí otázka, zda se plánuje vrátit pak i do baga. „Teď říkám, že ne, a až to přijde, tak tam půjdu,“ pousmál se Trpišovský.

„Celý život jsem na hřišti. V minulosti jsem měl jednu zlomeninu nosu ze srážky a pak mě potkaly další dvě nehody,“ odkazoval trenér sešívaných, že už Jan Bořil mu v minulosti přivodil stejné zranění ve Slavii.

„Mám už nějaký věk, možná je to signál, abych toho nechal a našel si jinou zábavu. Ještě jsem si zkoušel Schranzikovu (Ivan Schranz) masku, možná si ji nechám pro jistotu udělat. (Trenér Boleslavi) Mára Kulič se mě ptal, jak se mi to stalo. Ze srandy jsem mu říkal, že kdybych hrál s technickými hráči, tak se mi to nestane. Ale protože jsem hrál s našima klukama, tak jsem takhle dopadl. Ale myslím si, že mě to pak zase přemůže. Uvidíme, co čas přinese,“ doplnil Trpišovský.

Dobrou náladu měl i proto, že sešívaní relativně v poklidu vyhráli. Po dvou gólech na začátku druhé půle si body pohlídali. „Vyhráli jsme zaslouženě, ale utkání bylo složité. Boleslav ukázala kvalitu a byla hodně nepříjemná. Já ji mám kádrem i trenérsky hodně vysoko, po prvním zápase s nimi jsem si myslel, že budou hrát o první čtyřku. Názor mám stejný, na konci sezony skončí podle mě do čtvrtého nebo pátého místa,“ ocenil soupeře sedmačtyřicetiletý stratég.

Spolehnout se mohl na navrátilce Tomáše Holeše, jenž naskočil po problémech se svalem po třízápasové absenci. Reprezentační obránce se hodil při absencích Lukáše Provoda nebo Jana Bořila, navíc vstřelil vítězný gól. „Jsme trochu rozsekaní programem a nemocemi, které teď kolují nejen naším týmem, ale asi i ostatními. Někteří hráči nám ulehli, na dalších je to vidět, takže přítomnost Tomáše na hřišti pro nás byla hodně důležitá. Dřív dával branek víc, teď je jich od něj jako šafránu. V důležitém momentu ze stopera však krásně zavřel zadní tyč, byl to od něj celkově skvělý výkon. A to absolvoval jen dva tréninky,“ podotkl slávistický trenér o lídrovi mužstva, jenž mohl v závěru utkání vystřídat a trochu pošetřit bolavé místo, které se mu znovu ozvalo.

Slavia se drží na druhém místě s pětibodovým rozestupem za Spartou, ale má k dispozici odložený zápas ve Zlíně. Jeho termín je zatím neznámý. „Vím, že ve hře bylo datum 20. prosince, což si myslím, že je nereálné. Hodně cizinců už bude odlétat pryč, muselo by se všechno přebookovávat. Navíc si myslím, že počasí zkrátka nebude dobré. Budu šťastný, když to budeme dohrávat v březnu nebo dubnu, až budou lepší terény. Předpověď se teď pořád mění, hřiště dostanou tak zabrat, že nebudou stát za nic,“ uvedl Trpišovský.

Reklama