Hlavní obsah

Vyškovští s novým vlastníkem postupový cíl nemění. V Drnovicích budou hrát už jen na jaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem nového roku ovládl fotbalový Vyškov nový majoritní vlastník, avšak na postupových ambicích klubu se tím nic nemění. Jihomoravský tým vede po podzimní části druhé ligy tabulku se čtyřbodovým náskokem na druhou Duklu Praha a má výrazně nakročeno k přímému postupu mezi elitu.

Foto: MFK Vyškov

Vyškovští fotbalisté se radují v přípravném utkání se Slovanem Bratislava z gólu

Článek

Americká investiční skupina Blue Crow Sports Group, která navýšila svůj vlastnický podíl z 50 na 99 procent, je spojená s klubem už od roku 2022. „Fungujeme stejně jako dosud. Sportovní cíl zůstává a je naprosto jasný. Máme čtyřbodový náskok, a tak to chceme na jaře dotáhnout do první ligy. Kdybychom říkali cokoliv jiného, asi by nám stejně málokdo věřil,“ usmívá se vyškovský generální manažer Zbyněk Zbořil.

Tým se už musí obejít bez francouzského záložníka Cheicka Souarého, který zamířil do Plzně. „Zájem o něj byl dlouhodobý, na jeho odchod jsme se tudíž připravovali skoro celý podzim. Podařilo se nám místo něj přivést na levou stranu ugandského reprezentanta Azize Kayonda z rezervy španělského Leganés. Věříme, že Souarého plnohodnotně nahradí,“ očekává.

Dalšími novými tvářemi jsou křídelník Fomba, jenž pochází z Mali, Belgičan Delferriere ze skotského Hibernian a nizozemský stoper Straalman. „O několika dalších jménech ještě jednáme. Měli bychom být silnější než na podzim,“ předpokládá Zbořil, podle něhož zatím v mužstvu zůstává útočník Bayo, o němž se spekulovalo v souvislosti s přestupem do Zlína.

Trenér vyškovských fotbalistů Jan Kameník by uvítal ještě dvě posily na posty obránce a útočníka. „Máme na to do startu jarních druholigových odvet ještě měsíc a půl. To je dost času. Na druhé straně by bylo samozřejmě dobré mít nové fotbalisty v přípravě co nejdřív,“ ví kouč dobře.

Vyškov prozatím v zimní přípravě navazuje na výtečné výsledky z podzimních mistrovských bojů. Po vítězství 1:0 ve Skalici remizoval 2:2 se Slovanem Bratislava, který je účastníkem jarní fáze Konferenční ligy. A to dokonce 2:0 vedl.

„Ve druhé půli jsme polevili, avšak plichta je pro nás výborný výsledek. Jsme rádi, že tak kvalitní klub dorazil si s námi zahrát. Solidní výsledky v přípravě nejsou pochopitelně to úplně nejdůležitější, ale pro mužstvo znamenají povzbuzení a motivaci,“ tvrdí Kameník.

Vyškovský obránce David Němeček si remízy se Slovanem, za nějž nastoupili mj. Weiss, Kucka nebo Zmrhal, hodně považoval. „Pro nás to byla velká zkušenost a zároveň odměna za to, jak na trénincích makáme. Druhou ligu máme dobře rozjetou. Nesmíme nic podcenit. Uděláme všechno pro to, abychom mohli na konci sezony slavit postup. Je to náš velký sen,“ svěřil se.

Ať už budou Vyškovští v příští sezoně nastupovat v první, či druhé lize, už teď je jisté, že nebudou hrávat domácí zápasy na drnovickém stadionu, kde mají azyl nyní. „V Drnovicích nás čeká na jaře poslední půlrok,“ potvrdil Zbořil. Hlavním důvodem je, že od nového ročníku bude muset být i na druholigových stadionech umělé osvětlení.

Kde najdou vyškovští fotbalisté domácí azyl na podzim? V kuloárech se nejčastěji mluví o Znojmu, dalšími možnostmi mají být Brno, Prostějov či Uherské Hradiště. Zbořil nechce být zatím konkrétní. „Usilovně jednáme, ale je to běh na dlouhou trať,“ netají.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články