Hlavní obsah

Vyškov - Varnsdorf 2:0Angličan nakopl nováčka, Třinec si zastřílel, Dukla má jen bod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na gól anglického legionáře Ackroyda zareagovat nedokázali. Fotbalisté Varnsdorfu nevyužili možnost posunout se na barážové příčky a v utkání 19. kola Fortuna Národní ligy prohráli na půdě Vyškova 0:2. Zápasy Dukly s Táborskem a Chrudimi s Opavou skončily bez branek. Naopak Třinec si zastřílel, Prostějov porazil 4:0. Zachraňující se Žižkov uhrál bod v Ústí nad Labem.

Foto: mfkvyskov.cz

Fotbalisté Vyškova se radují z vítězství.

Článek

Vyškovský nováček zvítězil v drnovickém azylu nad Varnsdorfem 2:0. V prvním poločase otevřel skóre Ackroyd a jednobrankové vedení drželi domácí až do 61. minuty, kdy obdržel červenou kartu Kouřil a z penalty zvýšil Vintr. Varnsdorf promeškal možnost posunout se na třetí místo, zatímco Vyškov upevnil svou pozici ve středu tabulky.

Pražská Dukla remizovala s Táborskem bez branek. Ve druhém poločase měli domácí příležitosti utkání zlomit. V jejich největší šanci neproměnil útočník Marek Červenka v 83. minutě penaltu. Gól nepadl, a tak si týmy body rozdělily.

Také Chrudim remizovala s Opavou 0:0. Domácí si tak v souboji o záchranu připisují bod, na aktuálně čtrnáctý Třinec ztrácejí nyní bodů pět, protože Slezané v souběžně hraném utkání zvítězili nad Prostějovem. Opava se týmům na špici tabulky nepříblížila.

Třinec zvítězil nad Prostějovem vysoko 4:0. První poločas branku nepřinesl, ve druhém se ale během jedenácti minut domácí radovali ze tří branek. Nejdříve se prosadil Dedič, na kterého o chvíli později navázal Omasta. Třetí branka padla po zásahu hostujícího Zapletala. V závěru ještě přidal čtvrtou branku Petráň. Třinec je čtrnáctý.

Ústí nad Labem remizovalo s Žižkovem 0:0. Bezbrankový souboj dvou týmů ze druhé poloviny tabulky přinesl několik gólových šancí. V prvním poločase měli větší především hosté, ale Plachý zneškodnil pokusy jak Osmančíka, tak Bazala. Hosté měli příležitosti i po pauze.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
Vyškov - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 20. Ackroyd, 62. Vintr z pen. Rozhodčí: Zaoral - Dobrovolný, Dresler. ŽK: Ackroyd, Moučka, Lahodný - Schön, Bláha. ČK: 60. Kouřil (Varnsdorf). Diváci: 454.
Dukla Praha - Táborsko 0:0
Rozhodčí: Raplík - Leška, Novák. ŽK: Barac, Cienciala - Plachý, Kosek, Javorek, Liepa. Diváci: 637.
Chrudim - Opava 0:0
Rozhodčí: Černý - Horák, Poživil. ŽK: Tichai (asistent trenéra) - Bílek, Janoščin, Kadlec. ČK: 74. Kadlec (Chrudim). Diváci: 1100.
Třinec - Prostějov 4:0 (0:0)
Branky: 64. Dedič, 69. Omasta, 74. vlastní Schaffartzik, 85. Petráň. Rozhodčí: Křepský - Vyhnanovský, Černoevič. ŽK: Kania, Machuča, Bolf - Bialek, Koudelka. Diváci: 385.
Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 0:0
Rozhodčí: Proske - Kotík, Mikeska. ŽK: Ogiomade - Soungole. Diváci: 805.

Reklama