Hlavní obsah

Brno - Líšeň 1:3Zbrojovka pustila rivala na druhou příčku, pro Štěrbu přijela sanitka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Brněnské derby skončilo překvapivým výsledkem. Vedoucí Zbrojovka v úvodním zápase 19. kola fotbalové Fortuna Národní ligy podlehla Líšni 1:3. Hosté se tak posunuli na druhou příčku před Vlašim.

Foto: fczbrno.cz

Snímek z brněnského derby mezi Zbrojovkou (v červeném) a Líšní.

Článek

Překvapení od začátku do konce. Hostující celek od úvodní minuty vedl, když se chvíli po zahájení zápasu radoval David Pašek. Ještě před přestávkou navýšil vedení Ondřej Ševčík, jehož ještě v 61. minutě napodobil Milan Lutonský. A jelikož v závěru už stihl snížit pouze Jakub Řezníček, zaznamenala Zbrojovka první porážku v jarní části sezony.

Favorit ještě do přestávky přišel o dva zraněné hráče. Nejprve musel odstoupit Matěj Hrabina. Ve 40. minutě pak bylo utkání dokonce přerušeno kvůli sanitce, která přijela naložit Jana Štěrbu.

Hráč Zbrojovky zůstal ležet po nešťastné srážce se spoluhráčem Řezníčkem a soupeřem Šumberou v pokutovém území. Podle posledních zpráv je Štěrba ve stabilizovaném stavu. Pro jistotu však odjel na vyšetření do nemocnice.

Zbrojovka už derby nezachránila, akorát Řezníček si 13. gólem v sezoně upevnil vedení v tabulce střelců. Lídr teprve potřetí v ročníku prohrál, naopak Líšeň slaví vůbec první výhru nad rivalem v druholigovém derby. V tabulce na něj ovšem ztrácí devět bodů.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Líšeň 1:3 (0:2)
Branky: 72. Řezníček - 1. Pašek, 32. O. Ševčík, 61. Lutonský. Rozhodčí: Petřík - Arnošt, Matoušek. ŽK: Endl, Řezníček - Matocha. Diváci: 6118.

Reklama

Související témata: