Hlavní obsah

Bariš zařídil Zbrojovce triumf nad Příbramí. Vítězný gól věnuju roční dcerce, říká šťastně

Napravili předchozí nečekanou porážku v brněnském derby s Líšní, ale na výhru se pořádně nadřeli. Fotbalisté Zbrojovky zdolali v předehrávce 21. druholigového kola Příbram 1:0 a upevnili si postavení v čele tabulky. O vítěznou branku se postaral obránce Damián Bariš.

Foto: fczbrno.cz

Gólová radost fotbalistů Brna.

Článek

„V mistrovském zápase jsem se trefil po dlouhých třech letech. Jsem strašně šťastný. Dcerka slaví rok, a tak bych jí vítězný gól rád věnoval," říká nadšeně slovenský bek. Povedlo se mu poslat míč do sítě mezi nohama příbramského brankáře Melichara. „Chtěl jsem hlavně trefit bránu. Dopadlo to parádně," těší Bariše.

Brňané do souboje mužstev, která ještě v minulé sezoně působila v elitní soutěži, dobře vstoupili, avšak záhy přenechali prostor soupeři. „Uklidnil nás až po dvaceti minutách vedoucí gól. Škoda že se nám pak z několika šancí nepovedlo přidat druhý. K vítězství bychom dokráčeli klidněji," přemítá.

Zbrojovka zvýšila v čele druholigové tabulky náskok na druhou Líšeň na devět bodů. „Dýchá se nám zase o něco lépe. Snažíme se ale neposlouchat řeči, že už jsme jistými postupujícími. Před námi je ještě spousta práce. Výhra nad Příbramí nám ovšem hodně pomohla. Na Líšeň jsme už nemysleli, snažili jsme se jít důsledně za třemi body. Vyšlo to," oddechl si Bariš.

Také kouč Zbrojovky Richard Dostálek si triumfu nad středočeským celkem mimořádně považuje. „Po nezdaru s Líšní jsme nutně potřebovali uspět. Do naší hry se vloudily chyby, které podle mého názoru vyplývaly z nervozity, ale body se počítají. Musím opět pochválit brankáře Berkovce, který nás několikrát při závarech v naší šestnáctce podržel. A zajímavé výkony podali Čermák, Nečas či Texl," tvrdí.

Brněnský trenér už myslí na náročný program příštích dní. „Čekají nás dva anglické týdny s vloženou středou za sebou. Budeme proto potřebovat širší kádr. Sestava bude určitě rotovat. Proto je dobře, že už je v přípravě uzdravený Štěrba, který se zranil v městském derby s Líšní, a po úrazu hlavy začne v pondělí trénovat také další stoper Hlavica," má radost Dostálek, jehož tým čeká příští týden ve středu odložený duel ve Varnsdorfu.

Reklama

Související témata: