Hlavní obsah

Slavia B - Táborsko 2:2Béčko Slavie neudrželo proti Táborsku vedení a přezimuje na posledním místě

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie B remizovali v nedělním 16. kole druhé ligy s Táborskem 2:2 a podzimní část sezony zakončili na posledním místě. Dno tabulky opustila Vlašim díky výhře 2:1 nad Karvinou. Líšeň nevyužila možnost bodově dotáhnout lídra soutěže Příbram a po porážce 0:2 ve Varnsdorfu zůstala třetí.

Foto: SK Slavia Praha, Twitter

Fotbalisté slávistického béčka na archivním snímku

Článek

Slávisté se v Xaverově ujali vedení v páté minutě zásluhou Šuberta, o deset minut později odpověděl Babacar. Zkraje druhého poločasu Trédl trefil tyč, a tak se domácí dočkali druhé branky až v 67. minutě po Šmigově střele. Jihočechům remízu zachránil Senegalec Babacar po rychlém brejku. "Béčko" Slavie ztrácí dva body na první nesestupové místo, předposlední je v tabulce rezervní mužstvo Sparty.

Vlašim se prosadila už v sedmé minutě zásluhou Hoška, za necelou čtvrt hodinu odpověděl Krčík, který ale v 73. minutě Karvinou oslabil vyloučením po druhé žluté kartě. Chvíli nato zužitkoval přesilovku domácích Nigerijec Solomon. Středočeši neprohráli v šestém kole po sobě a poskočili na 12. příčku.

O triumfu Varnsdorfu nad Líšní rozhodl dvěma góly Radosta, který se prosadil v obou poločasech. Domácí v soutěži zvítězili po třech zápasech a ze čtvrtého místa tabulky ztrácí na dnešního soupeře bod.

FORTUNA NÁRODNÍ:LIGA - 16. kolo
Slavia Praha B - Táborsko 2:2 (1:1)
Branky: 5. Šubert, 67. Šmiga - 15. a 80. Babacar. Rozhodčí: Opočenský - Kotalík, Leška. ŽK: Planka - Babacar, Bederka. Diváci: 395.
Varnsdorf - Líšeň 2:0 (1:0)
Branky: 36. a 63. Radosta. Rozhodčí: Zaoral - Dobrovolný, Lakomý. ŽK: Schön, Zbrožek - Sokol, Laczkó, Čermák. Diváci: 525.
Vlašim - Karviná 2:1 (1:1)
Branky: 7. Hošek, 75. Solomon - 21. Krčík. Rozhodčí: Kvítek - Šimáček, Mojžíš. ŽK: Onije, Heppner, Halinský, Hyský (trenér) - Zedníček, Krčík, Ezeh. ČK: 73. Krčík (Karviná). Diváci: 402.

Reklama

Související témata: