Hlavní obsah

Bývalý Petrželův asistent v Ostravě Křeček povede fotbalisty Ústí nad Labem

Nástupcem trenéra Jiřího Skály v druholigovém fotbalovém klubu FK Ústí nad Labem se stal Aleš Křeček, který od ledna 2016 do června letošního roku působil jako asistent trenéra Vlastimila Petržely v Baníku Ostrava. Byl tudíž loni na jaře u sestupu ostravského celku z první ligy, ale i následném postupu do nejvyšší soutěže v minulé sezóně.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Aleš Křeček

Článek

Ústečtí fotbalisté figurují momentálně na předposledním místě druholigové tabulky. „Trenér Skála byl odvolán kvůli neuspokojivým výsledkům mužstva," vysvětlil výkonný ředitel FK Ústí nad Labem Petr Heidenreich, co vedlo vedení klubu k zásahům do trenérského složení týmu.

„Nového trenéra Aleše Křečka jsem představil hráčům v úterý odpoledne. Jelikož už v pátek hrajeme důležitý zápas s Hradcem Králové, tak nastupující kouč už v rámci přípravy na toto utkání bude sledovat i úterní večerní zápas Hradce Králové v MOL Cupu v nedalekých Teplicích," prozradil ústecký šéf.

Aleš Křeček má za sebou bohatou trenérskou dráhu. V prvoligové Zbrojovce Brno byl asistentem Miroslava Beránka, v závěru podzimu 2008 vedl tým i z postu hlavního kouče. Působil v severočeském Varnsdorfu ve druhé lize, odkud odešel do slovenského Ružomberoku, hrajícího tamní nejvyšší soutěž. Krátce vedl i tehdy druholigový Zlín.

Poté dělal ve Zbrojovce Brno asistenta Ludevítu Grmelovi. Se zkušeným Miroslavem Beránkem se potkal i v pražské Slavii, kde byl jeho asistentem. Ve slovenské první lize trénoval Skalicu, odkud zamířil do zmíněného Baníku Ostrava.

Z výčtu jeho štací vyplývá, že se v českém fotbale pohyboval mezi prvoligovými a druholigovými kluby. A právě z těchto zkušeností chce vycházet při ústeckém angažmá.

Reklama

Související témata: