Hlavní obsah

Do Brna přichází mladý Dán. Fotbalová Zbrojovka ještě vábí i další zahraniční posily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posila v úplném závěru přestupního termínu. Do týmu brněnských fotbalistů, kteří se navzdory šesté příčce po podzimní části druhé ligy nevzdávají ambicí na návrat mezi elitu, přichází devatenáctiletý univerzál Kristoffer Jörgensen z dánského klubu Sønderjyske, který vede tamní druhou nejvyšší soutěž. Smlouvu podepsal do konce této sezony s možností následné opce.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Kristoffer Jörgensen si na zimním soustředění v Portugalsku zahrál za Sønderjysk proti Slavii

Článek

Po zkušeném stoperovi Luďku Pernicovi, mladém ghanském obránci Fosteru Gyamfim a brankáři Dominiku Sváčkovi je Jörgensen v zimní pauze ve Zbrojovce čtvrtou novou tváří. A zároveň vůbec prvním Dánem, který oblékne dres brněnského celku.

„Získali jsme defenzivního hráče, který je schopný nastupovat na krajích obrany i ve středu pole, čímž nám zvýší na těchto postech konkurenci,“ uvedl k transferu brněnský sportovní manažer Zdeněk Psotka.

Podle něj by Jörgensen nemusel být poslední zimní posilou Zbrojovky. „Jednáme s několika dalšími zahraničními fotbalisty středního věku. Přišli by se statutem volných hráčů, takže bychom nebyli limitováni koncem přestupního termínu. Jejich příchody bychom rádi realizovali do jarního startu druhé ligy,“ tvrdí.

Dva hráče naopak Brňané pustili na hostování. Obránce Jan Štěrba vypomůže na jaře Prostějovu a záložník Nicolas Martinek druholigovému nováčkovi z Kroměříže.

Úvodní mistrovský duel čeká fotbalisty Brna 2. března v Praze na hřišti druhé Dukly. Generálku absolvuje Zbrojovka v sobotu od 14 h na svém stadionu proti olomouckému béčku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.