Hlavní obsah

Dubnovou anketu ovládli sparťan Schánělec a Rada z Dukly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězi tradiční ankety Fortuna Národní ligy Hráč a trenér měsíce se v dubnu stali zástupci dvou pražských klubů. Mladý útočník Tomáš Schánělec čtyřmi brankami přispěl k posunu rezervy Sparty do klidnějšího středu tabulky. Trenérský matador Petr Rada zase s Duklou bojuje minimálně o příčky, z nichž se v závěru května bude postupovat do baráže o nejvyšší fotbalovou soutěž.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Petr Rada během přátelského utkání se Spartou Praha.

Článek

Sparťanská rezerva stoupá tabulkou. Díky posledním zápasům se svěřenci Petra Janouška vyšplhali na průběžné osmé místo. Z hlediska formy za posledních pět kol jsou ve druhé lize vůbec nejlepší.

Týmu pomohly k vzestupu i čtyři góly Tomáše Schánělce. Dvacetiletý útočník skóroval do sítě Táborska, Opavy, Prostějova a Líšně. S pěti brankami je momentálně nejlepší sparťanský střelec, jelikož taktéž pětigólový Petr Pudhorocký už působí v Hradci Králové. Výkony v béčku Schánělcovi vynesly také premiérové minuty mezi elitou, zaznamenal je v neděli pod Ještědem proti Liberci.

Dukla po zimní pauze válí. Z devíti dosud odehraných jarních zápasů nebodovala pouze v jednom jediném. Naopak z výhry se radovala hned sedmkrát, minulou sobotu pak remizovala s Chrudimí. V tabulce to pro výběr Petra Rady znamenalo posun na páté místo, na vedoucí Karvinou ztrácí tři body. Se Slezany se přitom utká v polovině května na Julisce. O motivaci bude mít postaráno, kromě boje o nejvyšší příčky bude chtít MFK vrátit vysokou porážku z podzimu 0:5.

Ve zbývajících pěti kolech se může Dukla soustředit na atakování nejvyšších soutěžních pozic.

Reklama

Související témata: