Hlavní obsah

Vyškov - Líšeň 1:2Dvě penalty. Obrat. Líšeň vyhrála třaskavý souboj o první místo

Fotbalisté Líšně v přímém souboji o první místo ve druhé lize zvítězili na hřišti Vyškova 2:1. Brněnský tým po neúplném pátém kole vede tabulku o tři body. Druhou výhru za sebou si připsala Sparta B, která venku porazila Chrudim rovněž 2:1. Vlašim podlehla Opavě 0:1, v sezoně i popáté prohrála a je poslední.

Foto: sklisen.com

Fotbalisté Líšně na archivním snímku.

Článek

V Drnovicích vstřelil první branku vyškovský kapitán Vintr v 18. minutě. Ještě před pauzou odpověděl z penalty Čermák, jenž krátce po změně stran z dalšího pokutového kopu otočil skóre. Líšeň v sezoně udržela neporazitelnost, Vyškov poprvé nebodoval.

Sparťanskou rezervu po 20 minutách hry poslal do vedení kapitán Pudhorocký a v úvodu druhého poločasu zvýšil Goljan. Čtvrt hodiny před koncem byl vyloučen chrudimský Koželuh. V oslabení sice snížil střídající Látal, ale víc už domácí nestihli.

Střetnutí týmů, které v minulém ročníku neuspěly v baráži o nejvyšší soutěž, rozhodl opavský Kopečný v 53. minutě. Domácí Vlašim svoje šance znovu neproměnila a se skóre 4:11 je na dně tabulky.

5. kolo druhé fotbalové ligy:
Vyškov - Líšeň 1:2 (1:1)
Branky: 18. Vintr - 35. a 51. obě z pen. Čermák. Rozhodčí: Kvítek - Matoušek, Hádek. ŽK: Krška, Kubala, Srubek - Černín, Matocha. Diváci: 1014.
Chrudim - Sparta Praha B 1:2 (0:1)
Branky: 85. Látal - 24. Pudhorocký, 52. Goljan. Rozhodčí: Černý - Líkař, Poživil. ŽK: Vrána, Harušťák, Kesner, Kronďák (trenér) - Goljan, Jonáš, Schánělec. ČK: 75. Koželuh (Chrudim). Diváci: 1360.
Vlašim - Opava 0:1 (0:0)
Branka: 53. Kopečný. Rozhodčí: Zaoral - Dohnálek, Pochylý. ŽK: Hošek, Onije - Kramář, Lasák, Šigut. Diváci: 370.

Reklama

Související témata: