Hlavní obsah

Hráčem sezóny je hradecký ostrostřelec Pázler, mezi trenéry vyhrál znojemský Kučera

Praha

Kapitáni a trenéři všech patnácti celků Fotbalové národní ligy měli s blížícím se koncem letošního soutěžního ročníku příjemnou povinnost v podobě volby nejlepšího hráče a trenéra celé sezóny. Mezi fotbalisty zvítězil útočník Hradce Králové Jan Pázler, který svému týmu vystřílel sedmnácti góly postup do nejvyšší soutěže. Trenérskou anketu ovládl znojemský Radim Kučera, který s Jihomoravany o možnost postupu mezi elitu v posledních kolech nakonec přišel.

Foto: fchk.cz

Jan Pázler z Hradce Králové.

Článek

Královéhradecký útočník Jan Pázler je kolo před koncem letošního ročníku jeho nejlepším střelcem. Svému celku pomohl k okamžitému návratu do první ligy sedmnácti přesnými trefami. V pořadí druhý nejlepší střelec Lukáš Budínský z Karviné má na svém kontě o šest branek méně a nedá se tak předpokládat, že by Pázlera mohl v posledním kole o pomyslnou korunku pro krále střelců připravit.

Technicky dobře vybavený útočník ve své kariéře oblékal dresy Slavie, Dukly, Jablonce a Znojma. Do Hradce Králové zavítal před letošní sezónou a okamžitě se stal podobným tahounem, jakým byl v předchozí královéhradecké druholigové sezóně David Vaněček.

V anketě Pázler zvítězil před již zmíněným Lukášem Budínským, druhým nelepším střelcem soutěže. Na třetím místě se umístil opavský Zdeněk Pospěch, který tak kraloval mezi obránci. Nejvýše umístěným brankářem je dle očekávání Radim Ottmar, jenž vychytal v sezóně úctyhodných sedmnáct čistých kont.

Hráč sezóny FNL:
1. Jan Pázler (41, Hradec Králové),
2. Lukáš Budínský (23, Karviná),
3. Zdeněk Pospěch (19, Opava),
4. Tomáš Malinský (14, Hradec Králové),
5. Radim Ottmar (8, Hradec Králové),
6. Pavel Krmaš (7, Hradec Králové),
7. Libor Žondra (5, Znojmo).

Mezi kouči se ocenění dočkal dvaačtyřicetiletý Radim Kučera. Ambiciózní trenér převzal tým v létě, když skončil jako asistent trenéra Baránka v Opavě. Jelikož neměl dostudovánu trenérskou profilicenci, pracoval na podzim u znojemského týmu společně s Petrem Uličným. V zimě už rodák z Vigantic licenci dokončil a na jaře již tak vedl druholigový tým sám.

Kučera vyhrál anketu před druhým Bohuslavem Pilným, který režíroval postup Hradce. O pouhé dva body méně získal od kapitánů a kolegů trenérů třetí Jozef Weber, jenž docílil stejného úspěchu v předposledním kole s Karvinou.

Trenér sezóny FNL:
1. Radim Kučera (44, Znojmo),
2. Bohuslav Pilný (33, Hradec Králové),
3. Jozef Weber (31, Karviná),
4. Daniel Šmejkal (13, Sokolov),
5. Jiří Krejčí (8, Pardubice),
6. Milan Frimmel (7, Hradec Králové).

V loňské sezóně se z vítězství v anketě radovali záložník Radim Breite a trenér Zdenko Frťala, kteří byli hlavními strůjci konečného druhého místa Varnsdorfu.

Reklama

Související témata: