Hlavní obsah

Hráči si uvědomují, o co jde v závěru, říká kouč Varnsdorfu Křeček

VARNSDORF

Záchranářské starosti mají fotbalisté Slovanu Varnsdorf tři kola před koncem druhé ligy. „Paradoxně jsme si v tabulce ale trochu bodově polepšili i po remíze 1:1 doma se Sokolovem. Není to sice ideální výsledek, v podstatě nepříjemná ztráta. Ale třeba i ten získaný bod může hrát roli při konečném účtování,“ uvažoval trenér severočeského týmu Aleš Křeček, jehož svěřenci jsou momentálně na třinácté příčce s dvoubodovým náskokem před tandemem Znojmo, Kladno. Poslední Hlučín je už prvním sestupujícím.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Varnsdorfu Aleš Křeček

Článek

„Sokolov byl na nás dobře připravený. Výborně bránil a hrozil z brejků. Většina našich hráčů nemá zkušenosti s vypjatými zápasy. I proto jsme si nevytvořili moc šancí, spíše jen několik náznaků,“ rozebíral Křeček.

Důležité podle něj je, že tým má záchranu ve svých rukách. „Bude to ale nesmírně těžké. Mužstva pohybující se na hranici udržení a předposledního místa jsou hodně vyrovnaná. Nemohu si stěžovat na morálku v kádru. I když jsme nováčkem, kluci si uvědomují, že hrají o svoje smlouvy, živobytí a pokračující možnost, aby se dál mohli živit fotbalem. Větší motivace ani být nemůže,“ tvrdil kouč.

Zároveň připustil, že předpokládal klidnější závěr sezóny, co se týče blízkosti záchrany.  „Určitě jsme nic nepodcenili. Máme jedenatřicet bodů, což podle mých dřívějších propočtů měl být v této fázi dostatečný počet. Ale jak vidíme, pořád je to málo, takže si netroufám odhadovat, kolik těch bodů bude nakonec stačit. To je ve hvězdách. Je mi v podstatě jedno, kdo z ostatních týmů spadne s Hlučínem. Hlavně musíme udělat maximum pro to, abychom to nebyli my,“ vykládal Křeček.

Varnsdorf hraje v příštím kole v Čáslavi. „Venku se nám na jaře nedaří, ale snad to protrhneme,“ zakončil trenér nováčka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články