Hlavní obsah

Kouč Křeček se těší na práci ve Varnsdorfu

VARNSDORF

Fotbalisté druholigového Varnsdorfu mají nového trenéra. Místo Zdeňka Busty, který skončil po třetím kole soutěže, povede nováčka soutěže 38letý Aleš Křeček, mající trenérské zkušenosti z Brna. Nedělní zápas severočeského celku s Hlučínem (3:2) sledoval ještě z hlediště jako pozorovatel, ale hned v pondělí se ujme své nové role na lavičce severočeského mužstva.

Článek

„V prvoligovém Brně jsem působil dva a půl roku. Nastoupil jsem jako asistent k Petru Uličnému na jaře 2008 místo Míry Soukupa, který odcházel do Egypta. Sezóna dopadla dobře, ale vstup do dalšího ročníku se nepovedl. Petr Uličný byl odvolán a já jsem vedl tým v pěti zápasech jako hlavní kouč,“ vzpomíná Křeček, který si možnosti okusit trenérskou práci v nejvyšší soutěži považuje.

„Měli jsme těžký los, ale docela jsme se s tím vypořádali. Pak přišel do Brna Míra Beránek, tedy trenér s uznávaným jménem. A já se přesunul na post jeho asistenta. Oběma nám skončila smlouva letos 30. června, ale už od posledního utkání 15. května jsem měl prakticky dovolenou,“ líčí nový trenér.

„A před pár dny přišla nabídka z Varnsdorfu. Oslovil mě ředitel klubu Vlastimil Gabriel a po rozhovoru s ním jsem byl rozhodnutý, že tady chci pracovat. Definitivně jsme se dohodli v pátek po dvou dnech na rozmyšlenou. Mám rozvětvenou rodinu a musel jsem to s ní probrat a zkonzultovat,“ vykládá Křeček.

Předtím byl ve Varnsdorfu s fotbalem jednou v životě. „Když jsem vedl reprezentační „devatenáctku,“ hráli jsme dvojzápas v Českém Dubu a právě ve Varnsdorfu s Německem. Prohráli jsme 0:5, takže na Varnsdorf nemám dobré vzpomínky,“ usmívá se kouč.

K severočeskému týmu nastupuje krátce po zahájení nového ročníku. „Chci se opírat o dosavadní realizační tým, který tady zůstává. Nebylo by vhodné, abych vedl tým již proti Hlučínu bez jediného společného tréninku. Hráče vůbec neznám, proto jsem je sledoval zatím z tribuny. V pondělí se s kluky poprvé potkám a sdělím jim svoje představy. Myslím, že můj předchůdce Busta tady udělal kus práce,“ povídá trenér.

Co ví o druhé lize? „Přiznám se, že jsem v posledních letech sledoval spíš první ligu. Ale všiml jsem si, že druhá liga je hodně vyrovnaná. Třeba Sezimovo Ústí porazilo Jihlavu. Pro každého bude soutěž hodně náročná. Je potřeba uhrát co nejvíc bodů na podzim, abychom na jaře neměli problémy se záchranou,“ uvažuje Křeček. Premiéru na lavičce si odbude v příštím kole při severočeském derby v Mostě.

Reklama

Související témata: