Hlavní obsah

Příbram - Líšeň 2:1Líšeň padla v Příbrami a zkomplikovala si boj o baráž

Fotbalisté Líšně v 28. kole druhé ligy prohráli v Příbrami 1:2 a zkomplikovali si boj o účast v baráži. Brněnský klub figuruje na čtvrtém místě tabulky a na třetí Opavu ztrácí bod. Definitivu záchrany v soutěži si dnes zajistila Chrudim a také nováček z Vyškova.

Foto: fkpribram.cz

Ondřej Novotný z Příbrami. Ilustrační foto

Článek

Líšeň v Příbrami dokázala ještě v úvodní půlhodině odpovědět na vedoucí gól domácích z druhé minuty, na branku Gembického po hodině hry už ale nezareagovala. V nastavení sice brněnský celek dostal míč do sítě, ale sudí Adámková odpískala útočný faul a trefu neuznala.

Líšeň po dvou výhrách za sebou nebodovala a dvě kola před koncem soutěže ztrácí dva body na druhou Vlašim a bod na třetí Opavu. Přímo do první ligy postoupí jen vítěz, jímž se už v minulém týdnu stala Zbrojovka Brno. Mužstva na druhém a třetím místě čeká baráž. Pokud by se na druhé nebo třetí příčce umístilo sparťanské "béčko", které je aktuálně páté, baráž by nehrálo kvůli tomu, že Letenští mají mezi elitou A-tým.

Definitivu záchrany získal Vyškov. Nováček soutěže v domácím drnovickém azylu udolal Jihlavu 2:1 gólem Štěpánka z 84. minuty po chybě brankáře. Jistotu udržení získala také Chrudim, která zvítězila na hřišti předposledního Ústí nad Labem 3:0. Všechny góly padly až po změně stran. Severočeši jsou blízko sestupu, na čtrnáctý Třinec ztrácejí dvě kola před koncem pět bodů. Soutěž už jistě opustí poslední Žižkov.

Výsledky 28. kola druhé fotbalové ligy
Ústí nad Labem - Chrudim 0:3 (0:0)
Branky: 53. Šplíchal, 63. Firbacher, 86. Juliš. Rozhodčí: Batík - Kotalík, Dohnálek. ŽK: Strada, Švanda - Juliš. Diváci: 875.
Příbram - Líšeň 2:1 (1:1)
Branky: 2. Vilotič, 61. Gembický - 26. Černín. Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Poživil. ŽK: Wágner - Málek. Diváci: 815.
Vyškov - Jihlava 2:1 (1:1)
Branky: 1. Kanakimana, 84. Štěpánek - 13. Selnar. Rozhodčí: Starý - Machač, Slavíček. ŽK: Lahodný - Vlček. Diváci: 462.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články