Hlavní obsah

Vyškov - Třinec 1:4Nováček doma padl, Slezané prchají ze sestupových pozic. Zápotočný začal remízou

Praha
Aktualizováno

Nováček soutěže tentokrát drnovický azyl neuhájil. Fotbalisté Třince vyhráli v 15. kole Fortuna Národní ligy na hřišti nováčka z Vyškova 4:1 a opustili tak sestupové pozice. Příbram poprvé pod taktovkou nového kouče Tomáše Zápotočného remizovala doma 1:1 s Jihlavou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Zápotočný ještě jako hráč Příbrami

Článek

Přijeli s odhodláním posunout se aspoň na čtrnáctou příčku tabulky.

„Vyškov má mužstvo poskládané z dobrých hráčů, kteří prošli Brnem či Slováckem. V mnoha zápasech hrálo s nováčkovským elánem. Přestože známe slabiny soupeře, určitě nás nečeká nic jednoduchého," uvědomoval si Martin Zbončák, kouč Třince.

Může být spokojený. Zápas měl rychlý spád, už ve 3. minutě byl stav po gólech domácího Vintra a hostujícího Juřeny 1:1. Dál už ale stříleli góly jen hosté z Třince. O výhře Slezanů rozhodl krátce před pauzou Ba a ve druhém dějství přidali další dva góly Omasta s Javůrkem.

Příbram po sérii tří zápasů bez výhry sáhla v reprezentační pauze ke změně trenéra. Místo Jozefa Valachoviče nastoupil na lavičku Středočechů Tomáš Zápotočný. Jeho premiéra v pozici kouče začala na výbornou. Souboj proti Jihlavě otevřel v 11. minutě hlavičkou Emmanuel Antwi. Za čtvrthodinku bylo srovnáno, taktéž hlavou se trefil Tomáš Vlček. Domácí byli v dalším průběhu velmi aktivní a svěží, ovšem dalších gólů se diváci na stadionu Na Litavce nedočkali.

15. kolo druhé fotbalové ligy:
Vyškov - Třinec 1:4 (1:2)
Branky: 2. Vintr - 3. Juřena, 44. Ba, 52. Omasta, 86. Javůrek. Rozhodčí: Švagr - Šimáček, Líkař. ŽK: Vintr, Amadou, Srubek - Foltyn. Diváci: 581.
Příbram - Jihlava 1:1 (1:1)
Branky: 11. Antwi - 27. Vlček. Rozhodčí: Ulrich - Pfeifer, Černoevič. ŽK: Vilotič, Čermák, Januška, Tregler - Lacko. Diváci: 672.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články