Hlavní obsah

Opava chce pod novým majitelem do první ligy. Útočník Kozák se domů zatím nevrátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá nejvyšší fotbalová soutěž zvedne oponu až první březnový víkend, pro fotbalisty SFC Opava a Dukly Praha začne jarní část sezony už tuto neděli, kdy je na hřišti slezského klubu čeká čtvrtfinále domácího poháru. Slezský FC vstupuje do nové éry. Klub od města převzal slovenský podnikatel Andrej Krajíček.

Foto: SFC Opava, Facebook

Nový majitel SFC Opava Andrej Krajíček (vpravo), nad ním sportovní manažer klubu Jaroslav Kolínek

Článek

„Jsem rád, že budeme hned od prvního zápasu o něco hrát. Celou zimu je to na těch umělých trávnících trochu jiný sport. Spousta věcí se zkouší, stejně jako testovaní hráči. Je to bez tlaku, který bude v pohárovém utkání maximální, abychom to dobře zvládli, prezentovali se dobrým výkonem a uspěli,“ uvedl trenér SFC Opava Miloslav Brožek.

Opavu v zimě převzal nový majitel, slovenský podnikatel Andrej Krajíček. A rád by ji vrátil do první ligy. „Jsem narozený ve znamení berana, rád vyhrávám a chci, aby se tady hrálo o ty nejvyšší mety. Česká druhá liga je dost silná, je na úrovni první slovenské. Rád bych Opavu dostal nahoru, kam patří. Na nejvyšší soutěž se dají peníze sehnat snadněji,“ uvedl Krajíček.

„Finančně na první ligu připravený jsem,“ prohlásil Krajíček, jenž se převzetím klubu zavázal uhradit městu pohledávku ve výši 10 milionů korun. Navíc musel uložit do notářské úschovy patnáct milionů korun jako pojistku, pokud by nebyl schopen chod klubu platit.

„Do Opavy mě přivedl Jarda Kolínek (sportovní manažer SFC Opava) nejprve jako sponzora. Když jsem viděl, jaké má klub možnosti a potenciál, rozhodl jsem se do toho jít. Ve fotbalovém prostředí se pohybuji už několik let a snad mohu říct, že se v něm i vyznám,“ uvedl Krajíček.

Devátý tým Fortuna národní ligy v zimě kádr posílil jen kosmeticky. Z Olomouce přišel Jakub Přichystal, ze Slovácka Jaromír Srubek a posledním posílením je angažování korejského záložníka Junhyeonga Kima.

Naopak jen teoretická je podle manažera Jaroslava Kolínka šance, že by Opavu posílil 34letý útočník Libor Kozák (podzim odehrál v italském třetiligovém Arezzu, nyní je bez angažmá – pozn. aut.). „Před měsícem jsem s ním mluvil, komunikoval s ním i Martin Latka (člen představenstva klubu). Dovedu si ho v klubu představit v jakékoliv pozici, ale jeho příchod není na pořadu dne. Ještě chce hrát, uvidíme. Momentálně v kontaktu nejsme, ale co není, může být,“ řekl Kolínek.

„Je to velké jméno, v Opavě populární hráč, který toho v kariéře dost dokázal. Určitě by nám pomohl i lidským přesahem, zkušenostmi. Nejvíce asi na hřišti, přestože věk nejde zastavit,“ uvedl trenér Brožek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.