Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 1:3Pardubice si upevnily vedení ve druhé lize

Aktualizováno

Fotbalisté Pardubic v 7. kole druhé ligy zvítězili ve Vítkovicích 3:1 a upevnili si vedení v tabulce. V sezoně neporažení Východočeši mají čtyřbodový náskok před druhou Jihlavou, která podlehla 2:4 v Hradci Králové. Ten především díky hattricku Adama Vlkanovy poskočil na třetí místo.

Článek

Pardubice poslal do vedení v šesté minutě Solil. Další přesnou střelou sice vyrovnal Zorvan, ale mezi 26. a 28. minutou hosté odskočili na dvoubrankový rozdíl. Nejprve proměnil penaltu Jeřábek a pak na 3:1 zvýšil Čelůstka. Po změně stran už se skóre nezměnilo, Vítkovice popáté v ročníku prohrály a jsou o skóre předposlední.

Jihlava začala v Hradci lépe a v sedmé minutě vstřelil první gól Klobása. Za dalších sedm minut Vlkanova vyrovnal z penalty a v 66. minutě otočil skóre Prekop. Na další branku Vlkanovy v závěru rychle zareagoval střídající Koubek a snížil na 2:3, ale hradecký záložník v 88. minutě dovršil hattrick a definitivně rozhodl. K třetí domácí výhře "Votroků" za sebou přispěl i brankář Ottmar několika výbornými zákroky.

7. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Jihlava 4:2 (1:1)
Branky: 14., 82. a 88. Vlkanova, 66. Prekop - 7. Klobása, 84. Koubek. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Mikeska. ŽK: Javůrek, Vedral, Fortelný (všichni Jihlava). Diváci: 888.
Hradec: Ottmar - Kopečný, Kvída, Martinec, Urma - Zbrožek, Černý (57. Soukeník), Šípek (73. Firbacher), Vlkanova - Frýdek (57. Djurdjevič), Prekop. Trenér: Frťala.
Jihlava: Vejmola - Pavlík (80. Koubek), Vedral, Tijani, Javůrek - Smejkal, Fortelný, Lacko, Mikuš (74. Rezek) - Klobása, Jawo (63. Zoubele). Trenér: Kučera.
Vítkovice - Pardubice 1:3 (1:3)
Branky: 22. Zorvan - 6. Solil, 26. Jeřábek z pen., 28. Čelůstka. Rozhodčí: Denev - Batík, Mojžíš. ŽK: Surzyn, Mikula, Suchan, Cverna - Hlavatý, Miker. Diváci: 683.
Vítkovice: Květon - Stříž (65. Buchvaldek), Mikula, Cverna, Surzyn - Holiš - Praus (46. Suchan), Zorvan, Matěj, Kania - Kovařík (74. Martišiak). Trenér: Balcárek.
Pardubice: Letáček - Prosek, Toml, Šejvl, Čelůstka - Jeřábek - Kohút (74. Miker), Hlavatý, Solil, Pfeifer (67. Zifčák) - Černý (86. Kepl). Trenér: Novotný.

Reklama