Hlavní obsah

Polách začal vítězně. Pořád máme ale rezervy, nepropadal nový kouč Zbrojovky euforii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změna na postu hlavního kouče pomohla. Fotbalisté Zbrojovky, na jejichž lavičce měl po odvolání Luďka Klusáčka premiérově hlavní slovo dosavadní asistent Tomáš Polách, po předchozích čtyřech druholigových nezdarech v řadě už zabrali. V brněnském derby zdolali na svém stadionu před 3622 diváky Líšeň hladce 3:0.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Nový kouč Zbrojovky Tomáš Polách začal v nové funkci vítězstvím.

Článek

„Všem v klubu se nám hodně ulevilo. Prožívali jsme teď těžké období. Hrozně moc si vítězství vážíme. Nerodilo se ovšem lehce. Líšeňští byli velmi zdatným soupeřem a výše porážky je pro ně krutá,“ nepropadal Polách euforii.

Nelíbil se mu vstup jeho týmu do utkání. „Zpočátku jsme nebyli vůbec nebezpeční. Až postupně jsme se zlepšovali a vstřelili jsme po pěkné kombinační akci vedoucí gól. O přestávce v kabině jsem hráče nabádal, že musíme náš výkon ve druhé půli vygradovat. Trpělivě jsme čekali na navýšení vedení. Před výbornými diváky jsme získali důležité body,“ liboval si.

Polách hned ale dodal, že jde jen o první krůček na kýžené cestě vzhůru. „V naší hře byly stále rezervy. Určitě jsme schopni ještě lepších výkonů. V týdnu před utkáním jsem kluky nabádal, že musíme být na hřišti mnohem poctivější než v některých předchozích duelech. Splnili to a byli jsme odměněni. Teď na to budeme chtít navázat ve zbývajících dvou podzimních utkáních druhé ligy v Kroměříži a s béčkem Olomouce,“ plánoval okamžitě.

Ofenzivní záložník Zbrojovky Adam Fousek se svěřil, že si hodně užil pozápasovou děkovačku s fanoušky. „Bylo to po dlouhé době a po frustrujícím zážitku před týdnem na Žižkově, kde jsme dostali čtyři branky, šlo o velice příjemnou změnu. Děkuju našim příznivcům, že nás podporovali i v době, kdy se nám nedařilo,“ vzkázal na dálku.

Ocenil přínos uzdraveného Texla. „Pomohl nám hlavně přesnou rozehrávkou. A fantastický výkon podle mě podal mladý Hamza,“ tvrdil. Prozradil, že nový hlavní trenér Polách měl před prestižním zápasem městských rivalů pohovory s jednotlivými hráči. „Zejména s námi staršími. Chtěl po nás, abychom co nejvíc pomohli na hřišti méně zkušeným klukům. Poté, co se někteří hráči vrátili z marodky, jsme se konečně herně zvedli. Myslím, že jsme zvítězili zaslouženě,“ domníval se Fousek, který přesně přihrál na vedoucí gól střelci Řezníčkovi.

Kouče Líšně Milana Valachoviče zklamal mnohem víc výsledek než výkon jeho hráčů. „Bohužel jsme měli v derby až příliš velký respekt. Zatímco Zbrojovka svoje šance proměnila, my bohužel ne. Pro spoustu našich mladších fotbalistů to ovšem byla velká škola a obrovská zkušenost. Vždyť podmínky, v jakých oba kluby pracují, jsou diametrálně odlišné,“ narážel na to, že někteří hráči Líšně mají kromě fotbalu ještě i další zaměstnání.

Reklama

Související témata: