Hlavní obsah

Policie v Brně vyšetřuje kvůli možné korupci zápas 2. ligy

BRNO

Policie v Brně prošetřuje okolnosti pondělního zápasu druhé fotbalové ligy, v němž Bystrc prohrála s Vítkovicemi 2:4. Hosté se díky tomu v soutěži zachránili, domácí ji opouštějí. V médiích se objevily signály, že na hřišti v brněnské čtvrti Bystrc nebylo všechno v pořádku. Kapitán domácích Zdeněk Houšť hned po utkání naznačoval, že se v klubu v minulém týdnu o možné nabídce uplácení hovořilo. Zároveň však řekl, že o tom, že by někdo opravdu něco dostal, nic neví.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

Šéf klubu Roman Procházka po zápase tajemně prohlásil, že utkání bude mít ještě dohru, a slíbil, že víc prozradí na tiskové konferenci pravděpodobně v pátek. "Konkrétní nebudu, ale myslím, že tenhle výkon ještě bude mít dohru a že to bude velice zajímavé vzhledem k fotbalu. Myslím si, že časem se prokážou určité věci, které nějakým způsobem vyplynou na povrch," prohlásil v pondělí před novináři Procházka.

Vítkovický klub se proti podezření z uplácení ohradil. Podle kouče Aloise Grusmanna si vítkovičtí, kteří po prvním poločase prohrávali o dvě branky, ale v druhé půli otočili zápasy čtyřmi góly, vítězství zasloužili. "O přestávce byla v šatně bouřka, říkal jsem, že musíme dát co nejrychleji kontaktní gól. Mužstvo, které nemá ty body, je pod tlakem a musí doma vyhrát, znervózní. To se taky stalo a výsledkem byly další tři góly v síti Bystrce," uvedl trenér na klubovém webu.

Policie se k případu zatím nevyjadřuje. "Přijali jsme podnět, který prošetřujeme. Bližší informace neuvádíme," řekla pro Sport.cz Andrea Procházková z městského ředitelství Policie ČR v Brně.

Reklama

Související témata: