Hlavní obsah

Příbram se semkla a stoupá tabulkou. Zůstaneme pokorní, věří po čtyřech výhrách v řadě Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z pěti zápasů mezi čtvrtým a osmým kolem druhé ligy vytěžili pouze jediný bod a s nedávným účastníkem elitní soutěže to zkraje sezony nevypadalo vůbec dobře. Po zářijové reprezentační přestávce se ovšem příbramští fotbalisté výrazně zvedli a díky sérii čtyř vítězství v řadě se v tabulce vyšvihli už na šesté místo. Navíc mají jen dvoubodovou ztrátu na třetí barážovou příčku.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Fotbalisté Zbrojovky Brno ve šlágru druhé ligy nestačili na Příbram.

Článek

Kouč Příbrami Karel Krejčí připouští, že se pod ním zhruba před pěti týdny už silně kývala trenérská židle. „Byl jsem skoro na vyhození. A kluci měli tehdy hlavy hodně dole. V pauze si ale zorganizovali teambuilding, který jim viditelně prospěl. Spoustu věcí jsme si tehdy vyříkali. Někteří hráči dohnali fyzičku. A hodně času jsme strávili u videa,“ zavzpomínal.

Poté přišel duel s béčkem Sparty, který Příbramští rozhodli gólem v nastavení. „Bylo to s velkým štěstím. Nálada v týmu se ale výrazně zlepšila a psychika šla nahoru. Mužstvo se neskutečně semklo. Přidali jsme výhry na hřišti Táborska a nad Chrudimí. A teď v Brně,“ považuje si Krejčí tří bodů ze stadionu Zbrojovky, která ještě na jaře působila v první lize.

Podle něj si všechny poslední zápasy Příbrami byly hodně podobné. „Vyhráváme díky týmovosti, poctivosti a bojovnosti. Kluci pracují na sto procent. Jsme schopni vítězit s jedním nebo dvěma vstřelenými góly. Ale pokaždé jsou to docela nervy,“ usmál se bývalý kouč české jednadvacítky.

Také poslední duel fotbalistů Příbrami v moravské metropoli se nesl v podobném duchu. V první půli se trefil parádní střelou zdálky záložník Nečas a těsný náskok pak už středočeský celek uhájil.

„Využili jsme toho, že Brňané nejsou v současnosti v úplně dobrém rozpoložení a že jim chybělo několik zraněných a vykartovaných hráčů. Zbrojovka prochází obměnou kádru, což si zřejmě vyžaduje čas. Já jí ale fandím, protože druhé největší město do nejvyšší soutěže rozhodně patří,“ míní čtyřiapadesátiletý Krejčí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Wágner.

Bodově jsou na tom oba celky momentálně v druholigové tabulce úplně stejně. „My jsme rádi, že druhou reprezentační přestávku nyní můžeme strávit v pohodě. Budu během ní brzdit euforii. Chystám se apelovat na hráče, aby zůstali pokorní. A těšíme se, že se brzy zapojí do přípravy po zranění útočník Wágner,“ vyhlíží návrat zkušeného forvarda, který v minulosti nastupoval v první lize za Plzeň, Mladou Boleslav, Jablonec, Karvinou či Zlín.

V plzeňské Viktorii působil i Krejčí a v roce 2016 ji přivedl v roli hlavního trenéra k mistrovskému titulu. „Tehdy jsme vyhráli šestnáctkrát v řadě. To je o dost víc než teď čtyři vítězství za sebou v Příbrami. Ale i za ně jsem nesmírně rád. Ani nevím, kdy naposledy se tady něco podobného podařilo,“ tvrdil.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.