Hlavní obsah

Zbrojovka padla potřetí v řadě. V pauze bychom potřebovali lázně, trápí Klusáčka rozsáhlá marodka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značnou ztrátu, kterou nabrali v úvodu sezony, rychle pěti výhrami v řadě dohnali, avšak nyní brněnští fotbalisté, které sužuje řada zraněných i karetní tresty, znovu výsledkově tápou. Po nezdarech s Vyškovem a v Opavě padli v předehrávce 12. druholigového kola s Příbramí (0:1) už potřetí za sebou.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Brněnský Denis Granečný (vlevo) bojuje o míč s Janem Vokřínkem z Příbrami.

Článek

„Po povedených úvodních deseti minutách, v nichž jsme zahodili velkou šanci, jsme upadli do pasivity. Příbram se dostala do hry a šla do vedení. O přestávce jsme se snažili v kabině mužstvo vyburcovat. I díky změnám v rozestavení jsme ožili. Jenže už třetí poločas v řadě jsme neskórovali. Trápíme se v koncovce,“ posteskl si zklamaný kouč Zbrojovky Luděk Klusáček.

Platí to i pro kanonýra Jakuba Řezníčka, který zahodil tři velké šance. V té poslední, kdy už Zbrojovka hrála v deseti bez vyloučeného Koželuha, trefil tyč. „Bylo vidět, že to Kubu hodně vzalo. Vždyť patří k lídrům týmu. Prožil si teď složitější období, protože také on měl zdravotní problémy. Nadcházející reprezentační pauza mu pomůže,“ věří trenér.

Proti Příbrami Klusáček postrádal marody Šurala, Nového, Texla, Pachlopníka či Štěrbu i potrestané Jambora, který by kvůli zranění stejně nemohl nastoupit, Potočného a Kronuse. „Někteří další kluci šli do zápasu po pár trénincích. Ale i v takhle zdevastovaném stavu jsme mohli utkání zvládnout,“ mínil.

Brněnští diváci, jichž se sešlo v hledišti přes dva a půl tisíce, dali během zápasu i po něm najevo značnou nespokojenost s výkonem svého mužstva. A to občasným pískotem a skandováním „Bojujte za Brno“. S Příbramí to už byla pro Zbrojovku třetí domácí porážka v tomto druholigovém ročníku.

„Já jejich zklamání rozumím. My zapracováváme do týmu talentované odchovance, což by měl být značný vklad do budoucna. Kupříkladu obránce Hamzu, který odehrál nepříliš povedený první poločas, avšak ve druhém si vedl velmi dobře. Nevyrovnanost výkonů není u mladých fotbalistů nic výjimečného. Avšak chápu fanoušky, že chtějí dobré výsledky tady a teď. Už když jsem podepisoval v létě v Brně smlouvu, věděl jsem, že budu pod velkým tlakem,“ přemítal Klusáček.

Je přesvědčený, že jeho celku prospěje reprezentační přestávka. „Ze série nezdarů se během ní musíme oklepat. Možná zorganizujeme nějaký teambuilding. Nám by ovšem asi spíš prospěly lázně,“ uvedl v narážce na rozsáhlou marodku. „Za dva týdny se snad někteří kluci stihnou uzdravit. A po trestu se nám pro další duel na Žižkově vrátí Potočný s Kronusem,“ připomněl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.