Hlavní obsah

Revoluce ve druholigovém Prostějově: čistka v kádru, hrát bude v azylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změna je život a nevyhýbá se ani fotbalovým klubům. Ten z Prostějova pak sáhl během letní pauzy k radikálním změnám. Fortuna Národní ligu bude hrát v olomouckém exilu na stadionu tamního 1.HFK a s kádrem, v němž nezůstal kámen na kameni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Michal Šmarda během působení ve Spartě, nyní povede Prostějov

Článek

„Minulý soutěžní ročník se nám hrubě nevydařil, když jsme bojovali o záchranu. Museli jsme proto v mužstvu udělat radikální řez. Zároveň začneme modernizovat náš stadion, a tak minimálně půl roku, možná celý, budeme hrát v Holici, místní části Olomouce. I proto si klademe tentokrát skromnější cíle. Chceme soutěž zvládnout v klidném středu tabulky bez záchranářských starostí," řekl šéf prostějovského klubu František Jura, který v minulosti tradičně vyhlašoval boj o místa nejvyšší.

V Prostějově skočilo po neúspěchu hned deset hráčů, dalších dvanáct naopak kouč Michal Šmarda přivítal. Mezi největší posily patří Patrik Slaměna ze Sigmy Olomouc, Lukáš Cienciala z Baníku Ostrava, Jan Silný z Jablonce a bývalý hráč Sigmy Jakub Habusta, jenž poslední tři roky hájil barvy Třince. „Tým je pevnější, agresivnější, variabilnější, celkově silnější. Už to nestojí jen na jednom, dvou hráčích," pochvaluje si Šmarda.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Z absence domácího prostředí vědu nedělá. „Doufáme, že si tam fanoušci najdou cestu. Je tam pěkné fotbalové prostředí. Věřím, že to tam bude náš druhý domov. Byl bych rád, kdybychom si z toho udělali nedobytnou tvrz, kam soupeři budou jezdit s respektem a vnímat, že jsme silní, že z toho působení vytěžíme maximum," zdůraznil.

Poprvé v ostrém zápase si jeho svěřenci holický stánek vyzkouší v sobotu, když tam v úvodním kole druhé ligy přivítají nováčka soutěže Žižkov.

Reklama

Související témata: