Hlavní obsah

Sešli se slepý s hluchým, řekl varnsdorfský kapitán Kotiš po severočeském derby

Most

Fotbalisté FK Varnsdorf vydřeli vítězství 2:0 v druholigovém derby na půdě Baníku Most, když domácí hráli přes půl hodiny jen v devíti bez dvou vyloučených hráčů a navíc neproměnili penaltu. Bylo to utkání celků, které v poslední době prožívají krizi, což se bohužel pro ně promítlo i do herní produkce na trávníku.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Varnsdorfu Zdenko Frťala

Článek

„Úleva. Podle formy se sešli slepý s hluchým. Nevím, jak by to dopadlo, kdyby nedošlo k oslabení soupeře. Právě po jejich dvou vyloučeních přišla z naší strany blamáž, byl to trošku nefotbal," netypicky, ale výstižně vyjádřil dění na ploše kapitán varnsdorfského týmu Matěj Kotiš. „Proti devíti se nám hrálo hůř a mrzely nás zahozené šance Martana. Za to musí něco dát do kasy," aspoň malinko se Kotiš usmál.

Trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala byl navzdory tříbodovému zisku hodně zachmuřený. „Vzhledem k okolnostem jsme jen utrpěli vítězství. Kdybych viděl do hlav hráčů, dalo by se s tím něco provést. Myslel jsem si, že mě ve fotbale nic nepřekvapí. Ale po tom, jaké jsme udělali chyby, jsem hrozně zklamán. Viděli jsme, co s hráči dělá psychika. Neříkám, že nervová soustava je na zhroucení, ale mrzí mě, že hráči mají strach. Bez nasazení se do boje nechodí," rozebíral Frťala.

Zatímco Varnsdorf ukončil sérii šesti zápasů bez vítězství, neuvěřitelná šňůra Mostu narostla na osm porážek v řadě! Z toho u pěti byl nový trenér Vít Raszyk, který tak stále čeká alespoň na minimální bodový zisk. „Hráči se bojí vytvořit tlak na soupeře a jít do kličky. Kuba Vojta neproměnil šanci a potom dostal červenou kartu, když špatně převzal míč a šel do nesmyslného souboje. Už tady vzplály emoce. Hned po pauze jsme dostali zbytečný gól, což v nás zanechalo šmouhy a stopy," bědoval kouč, který dál kritizoval nedostatky.

„I když jsme se semkli, přišla druhá červená za nesmyslný kontakt. Divím se, jak je možné, že takoví hráči hrají druhou ligu a jak je možné, aby takhle přistupovali k situacím. Nedali jsme penaltu a tím jsem poznal, že si to musíme s prominutím „vyžrat" až do konce. Souhlasím s kolegou Frťalou, že do hlav hráčů nevidíme. V tréninku vypadají dobře, ale přijde utkání a najednou se dopouštějí momentů, jaké by se dít neměly," posteskl si mostecký trenér.

Reklama

Související témata: