Hlavní obsah

Olomouc - Znojmo 0:2Sigma po nezdarech venku nezvládla ani domácí duel se Znojmem

Olomouc

V duelu dvou exligistů Olomouc překvapivě už potřetí v sezóně klopýtla, a to, ač její obranu vyztužil někdejší reprezentant Rajnoch, jehož vyhodili z Liberce. Znojmo naproti tomu napravilo domácí klopýtnutí z minulého kola s Vlašimí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný olomoucký útočník Michal Ordoš.

Článek

Po opatrném začátku byla Sigma aktívnější a dostala Znojmo pod tlak. Jenže byl jen platonický. Ve finální fázi Hanákům chyběl důraz, ale i kloudná myšlenka. Navíc všude byli o krok později. Hosté poctivě bránili a trpělivě čekali na svou šanci. Ta přišla v 17. minutě, když po chybě domácích ve středu pole vyrazil dopředu k velkému sólu Pázler, jako posledního obešel Rajnocha a pak pohodlně dostal svůj tým do vedení.

Svěřence Leoše Kalvody to však z letargie nedostalo. Pokračovali v unylém, žalostném výkonu. Do konce poločasu si vypracovali jen jedinou šanci, kterou trestuhodně zazdil Navrátil. Diváci marně skandovali „My chceme Sigmu".

Po přestávce olomoučtí hráči přece jen výrazně přidali, ale na zvrat to nestačilo. Defenzíva Znojma je kromě tří nebezpečných závarů do vyložené šance nepustila. Naopak, v samém závěru po chybě gólmana Reichla přidal Kovačič druhý gól, a tak Hanáci zažili další šok. Na boj o návrat do ligy, který na Hané avizovali, to tak zatím nevypadá.

4. kolo druhé fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Znojmo 0:2 (0:1)
Branka: 17. Pázler, 90.+3 Kovačič. Rozhodčí: Nenadál - Mokrusch, Kožár. ŽK: Navrátil, Plšek, Rolinc - Hudec, Odehnal, Žondra, Helísek. Diváci: 2965.
Olomouc: Reichl - Janotka, Rajnoch, Škerle (46. Plšek), Vepřek - Zahradníček (32. Javůrek), Ordoš, Šindelář (66. Rolinc), Houska, Navrátil - Varadi. Trenér: Kalvoda.
Znojmo: Doleček - Helísek, Hudec, Buchta, Odehnal - Lacko, Okleštěk, Kovačič - Stáňa (82. Ledecký), Žondra, Pázler (90.+2 Hříbek). Trenér: Machala.

Reklama

Související témata: