Hlavní obsah

Soud potrestal výtržníky z brněnského derby, jeden půjde do vězení na rok a půl

Brno
Aktualizováno

Městský soud v Brně potrestal výtržníky ze srpnového utkání druhé fotbalové ligy mezi Líšní a dalším brněnským celkem Zbrojovkou (1:2). Jeden z fanoušků půjde do vězení na rok a půl za napadení domácího pořadatele, druhý dostal trest 200 hodin obecně prospěšných prací. Líšeňský klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Repro ČTsport

Při druholigovém utkání mezi Líšní a Brnem vnikli na hrací plochu fanoušci. Napadeného pořadatele se zastal i hráč Líšně Jan Silný.

Článek

Za stavu 1:1 vtrhli v 78. minutě na trávník dva příznivci Zbrojovky. Prvního z nich, který obdržel mírnější trest, stihla ochranka ve středovém kruhu zpacifikovat. Při tom ale pořadatele napadl druhý hostující fanoušek, který dostal od soudu souhrnný osmnáctiměsíční trest vězení za výtržnictví a také krádež.

Fotbalista Líšně Jan Silný se vydal napadenému pořadateli na pomoc a agresivního fanouška chytil kolem krku. Rozhodčí Radek Dubravský domácího útočníka za hrubé nesportovní chování vyloučil. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace ale poté Silného omilostnila a zastavila s ním řízení.

Líšeňský klub dostal od disciplinárky za nezvládnutou pořadatelskou službu pokutu 150 tisíc korun, Zbrojovka musela zaplatit 70 tisíc korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články