Hlavní obsah

Stovkař čeká na laso z první ligy! Motivací mi je cesta sparťana Peška, říká syn někdejšího stopera Klokanů

Ruku na srdce, česká Fotbalová národní liga neláká, není atraktivní. Přesto se v ní najdou zajímaví hráči. Po kom by mohly sáhnout prvoligové kluby? Delší čas se mluví o 24letém záložníkovi Filipu Blechovi z Vlašimi, kterého se před lety zbavili Bohemians 1905. A nově také o záložníkovi Jakubu Kopřivovi z Prostějova.

Foto: 1. SK Prostějov

Záložník Prostějova Jakub Kopřiva (v modrém) v utkání Fotbalové národní ligy proti Chrudimi.

Článek

Syn bývalého stopera Plzně a Klokanů Luďka Kopřivy má na kontě ve druhé lize přes 100. startů, v uplynulé sezoně byl nejlepším střelcem týmu Prostějova. Objevil se navíc v sestavě minulého ročníku FNL.

„To všechno bych ve vteřině vyměnil za šanci v první lize. S Prostějovem jsme loni uhráli historické třetí místo, dal jsem osm gólů. Z osobního hlediska moje nejlepší sezona. Doufal jsem, že v létě přijde laso z první ligy," říká Kopřiva. Na 23letého univerzála se sice pár zájemců poptávalo, k přestupu ale nedošlo.

„V Prostějově mám smlouvu do konce této sezony, zájemci by za mě museli zaplatit. Což je v době covidové problém. Kdybych byl volný hráč, možná bych už v první lize byl. Druhá liga není soutěž, ve které bych chtěl strávit celou kariéru," uvádí Kopřiva, kterého motivuje příběh nynějšího záložníka pražské Sparty Jakuba Peška.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Kopřiva by rád napodobil cestu Jakuba Peška.

Před lety stál proti němu v duelu druhé ligy, když se Pešek oťukával v českobudějovickém Dynamu. „A kde je teď? Hraje i za reprezentaci. Jeho cesta je pro mě obrovskou motivací. Vím, že ze druhé ligy lze vystřelit nahoru," podotýká odchovanec Plzně, který by rád napodobil svého otce, jenž má na kontě 122 startů v české a československé lize.

Reklama