Hlavní obsah

Táborsko - Hradec 2:1Táborsko doma udolalo Hradec a vede tabulku

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Táborska na úvod jarní části sezóny druhé nejvyšší soutěže FNL zvládli šlágr s Hradcem Králové a po výhře 2:1 se ujali vedení v tabulce. Na třetí České Budějovice mají náskok pět bodů. Hráči Ústí nad Labem prohráli na hřišti Třince 0:1 a nevyužili šanci posunout se na třetí příčku. V boji o záchranu si hodně pomohl Vltavín, jenž v souboji posledních týmů tabulky porazil Bohemians Praha 1:0 a ztrácí na 14. příčku už jen dva body.

Článek

V Sezimově Ústí patřil úvod zápasu Hradci, který ale nevyužil dvě šance a následně čelil tlaku domácích. Jenže téměř tři a půl tisíce diváků si muselo na gól počkat až do 73. minuty, kdy se prosadil Strnad střelou z otočky. Domácí kanonýr pak ještě proměnil pokutový kop.

"Jsem nadšen z divácké návštěvy. Z celého srdce chci poděkovat za to, kolik přišlo lidí. Viděli jsme velmi dobré utkání, myslím, že ve druhé lize nadstandardní. Podobné zápasy rozhoduje první branka, kterou jsme dali my. Musím našim hráčům poděkovat za předvedený výkon a zároveň uznat velkou kvalitu Hradce Králové," řekl trenér Táborska Petr Frňka.

Hosté snížili až v nastavení zásluhou nejlepšího střelce soutěže Vaněčka, ale Táborsko už výhru uhájilo a připsalo si dvanáctý zápas v řadě s bodovým ziskem.

"Utkání jsme si ale prohráli sami. Prvních 25 minut jsme byli lepším týmem. Ve druhé půli už bylo lepší Táborsko. První branka zápas rozhodla. Pak jsme ještě zbytečně inkasovali z pokutového kopu. Nemám svým hráčům co vytknout, zápas si odpracovali. Musíme respektovat sílu soupeře," dodal kouč Hradce Luboš Prokopec.

Ústí prohrálo v Třinci

Ústí si boj o první dvě příčky komplikuje porážkami s týmy bojujícími o záchranu. Na závěr podzimu prohrálo se Zlínem a tentokrát s Třincem. Favorit sice byl v 73. minutě blízko gólu, ale Dvořák trefil jen břevno. O tři minuty později naopak o výhře Třince rozhodl Wojnar. Ústí mělo ještě dvě slibné šance na vyrovnání, ale nevyužilo je.

Jediný gól rozhodl i souboj ze dna tabulky. Vltavín porazil Bohemians zásluhou penalty Pávka, který umístil míč k tyči a brankář Mandous na něj nedosáhl. Oba týmy pak ještě nastřelily konstrukci branky, ale další gól už nepadl. Vltavín vyhrál teprve podruhé z posledních 13 zápasů.

Sérii čtyř utkání bez výhry utnuly Pardubice, které doma porazily Vlašim 2:0. Hosté, hrající pod novým trenérem Petrželou, odolávali celý první poločas, ale hned v úvodu druhé půle nepokryli na zadní tyči Dostálka a ten poslal Pardubice do vedení. V závěru výhru ještě potvrdil střídající Fikejz.

V záchranářském boji si pomohl i Zlín, který v závěru otočil duel s Mostem a vyhrál 2:1. Hosté vedli už od 2. minuty zásluhou Jiřího Procházky a náskok drželi až do 84. minuty. To střídající Železník vybojoval penaltu, kterou sám proměnil. Minutu před koncem pak ten samý hráč dokonal obrat

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 76. Wojnar. Rozhodčí: Bílek - Pelikán, Urban. ŽK: Ceplák, Lisický - Peterka, Veverka. Diváci: 723.
Třinec: Paleček - Lisický, Vomáčka, Kubáň, Čelůstka - Malíř, Wojnar (90. Málek), Hupka, Ceplák - Haša (82. Motyčka), Gavlák (74. Dedič). Trenér: Kula.
Ústí nad Labem: Novák - Pavlata (90. Vacek), Vaněk, Valenta, Dvořák - Peterka - Teplý (90. Hanich), Jursa, Veverka, Rilke (81. Králík) - Smola. Trenér: Přerost.
Vltavín - Bohemians Praha 1:0 (1:0)
Branka: 16. Pávek. Rozhodčí: Marek - Pochylý, Kotalík. ŽK: Podzimek - Demeter.
Vltavín: Čaba - Valíček, Komárek, M. Pávek, Hájek - Láncz, Mařík (81. Čermák), Podzimek, Pozníček (90. Bureš), Ptáček - Klán (70. Hodas). Trenér: Knížek.
Bohemians: Mandous - Ježdík, Šídlo, Hochmeister, Norek - Ondrušík (78. Hovorka), Rýdel, Demeter, Vlkanova (63. Sloboda) - Ibragimov, Just. Trenér: Sazima.
Pardubice - Vlašim 2:0 (0:0)
Branky: 46. Dostálek, 79. Fikejz. Rozhodčí: Lerch - Štěrba, Vaňkát. ŽK: Přibyl (Pardubice). Diváci: 867.
Pardubice: Frydrych - Přibyl, Vencl, Němeček, Pospíšil - Rešetár (78. Jarosz), Kudrna, Jeřábek, Dostálek (86. Kim Te-won) - Hundák (77. Fikejz), Pouček. Trenér: Krejčí.
Vlašim: Chudý - Radoš, Kryštůfek, Petrů, Starý - Janda, Hronek (84. Tomášek), Vebr, Průcha - Jícha, Bourenane (68. Jeřábek). Trenér: Petržela.
Zlín - Most 2:1 (0:1)
Branky: 84. z pen. a 89. Železník - 2. Jiří Procházka. Rozhodčí: Houdek - Plesar, Mokrusch. ŽK: Hájek, Pazdera, Kroča - Surynek, Běloušek, Belaň. Diváci: 1060.
Zlín: Dostál - Pazdera, Malý, Hubáček, Hájek - Benčík, Elšík, Bartolomeu (67. Železník), Holík (77. Matějov) - Jordan (88. Kroča), Poznar. Trenér: Pulpit.
Most: Belaň - Běloušek, Charuza, Johana, Nguyen - Rosendo (90. Olejník), Jan Procházka, Šlapák (85. Veselý), Nečas (62. Vojta) - Surynek, Jiří Procházka. Trenéři: Chaloupka a Hofmann.

Reklama