Hlavní obsah

Trenér Křeček skončil v Ústí, tým povedou Vrabec se Šimurkou

Ústí nad Labem

Trenér Aleš Křeček skončil na lavičce druholigového fotbalového týmu FK Ústí nad Labem. Třebaže původně oznámil, že svoje působení uzavře až ke dni 30. června, rozhodl se pro loučení s klubem už po vítězném zápase s pražskou Duklou (3:2) v minulém kole.

Foto: Josef Pešout, Právo

Aleš Křeček

Článek

Paradoxně tak osmačtyřicetiletý kouč odchází v situaci, kdy jím vedený celek zdolal po velkém obratu jednoho z favoritů na účast v baráži o postup do první ligy. Trenérova představa a vize o dalším pokračování práce s výhledem zabojovat v budoucnu o nejvyšší soutěž se rozcházela se skromnějšími plány a úspornějším programem majitele ústeckého klubu Jiřího Hory.

Od pondělního tréninku převzali vedení týmu dosavadní asistenti Petr Vrabec a Juraj Šimurka. Ve středu čeká na FK Ústí další druholigový zápas na půdě posledního celku tabulky MFK Vítkovice. Severočeši figurují na sedmém místě tabulky, ale už s velkou ztrátou na třetí příčku, která ještě zaručuje právo účasti v baráži.

Vydržel dva a půl roku

Křeček vydržel na ústecké lavičce dva a půl roku. Přišel v průběhu podzimu 2017, kdy nahradil odvolaného trenéra Jiřího Skálu (nynější kouč ČR do 16 let a skaut u reprezentační jedenadvacítky). Také v Ústí Křeček využil zkušenosti, které načerpal při předchozích angažmá. Zbrojovku Brno jeden čas vedl i z postu hlavního trenéra v první lize. Byl v minulosti i asistentem trenérů Miroslava Beránka v pražské Slavii a Vlastimila Petržely v Baníku Ostrava. Koučoval i slovenské kluby Ružomberok a Skalica v tamní nejvyšší soutěži.

„Pokud jde o Ústí, vážím si i toho, že jsme díky kontaktům mohli v zimní přípravě sehrát v krátkém sledu přípravné zápasy v Praze se Spartou a Slavií a taky v Plzni. A rozhodně jsme nepropadli. Byla to dobrá prověrka pro mladé hráče," říkal Křeček na startu jara.

Křečkovi nástupci v trenérské pozici v Ústí mají rovněž dlouholeté poznatky z vrcholového fotbalu. Petr Vrabec jako hráč získával tituly s pražskou Spartou a byl asistentem Karla Jarolíma v pražské Slavii při zisku mistrovského titulu a při účasti v Lize mistrů. Někdejší gólman Šimurka prošel jako hráč vícero kluby, velkou stopu zanechal především v pražské Slavii. Trénoval v Česku i v zahraničí.

Reklama

Související témata: